El cava solidari en favor dels infants vulnerables

A través de la iniciativa de la Confraria del Cava sis establiments comercials posaran a la venda més de 6.000 ampolles

Cava amb cor, iniciativa presentada aquesta setmana | Càritas Cava amb cor, iniciativa presentada aquesta setmana | Càritas

La Confraria del Cava ha posat a la venda aquest dilluns el cava solidari: Cava amb Cor. Més de 6.000 ampolles d’aquest cava estaran presents fins a esgotar existències en establiments de El Corte Inglés, BonÀrea, Caprabo, Keisky Supermercats, Valvi Supermercats i Vins Aviñó. Cada ampolla tindrà un preu de venda de 7,90 euros, dels quals 2 euros aniran destinats a cobrir beques menjador i atenció educativa dels infants i joves atesos per les deu Càritas Diocesanes de Catalunya. A més, la Fundació ”la Caixa” contribuirà a la iniciativa solidària comprometent-se a entregar el mateix import que es recapti per la venda de les més de 6.000 ampolles a través de l’Acció Social de CaixaBank.

Aquesta campanya solidària compta amb la participació de 17 marques de caves catalans: Blancher, Castellblanch, Castelo de Pedregosa, Freixenet, Giró del Gorner, Giró Ribot, Mascaró, Muscàndia, Oliver Viticultors, Parató, Pere Ventura, Rimarts, Segura Viudas, Sumarroca, Torreblanca, Vilarnau i Vins el Cep. Cada celler elaborarà el seu cava brut reserva, però l'etiquetatge serà comú, destacant que totes les empreses col·laboren en aquesta acció solidària. A més, per qui no pugui desplaçar-se als punts de venda, també hi ha l’opció de fer un donatiu per a aquesta campanya específica a través de la web de la Confraria.

Una col·laboració que ja ve de lluny

Aquesta no és la primera vegada que la Confraria del Cava col·labora amb Càritas, sinó que ho porta fent des de l’any 2012. D’ençà d’aquesta data, la Confraria del Cava organitza un sopar anual en favor de Càritas, però enguany no s’ha pogut celebrar a causa de la situació generada per la pandèmia. “La COVID-19 no ha de ser un impediment per ser solidaris, sinó que ens ha d’impulsar a col·laborar amb entitats que són a primera línia, fent front als estralls socials i econòmics de la pandèmia”, ha destacat Eduard Sanfeliu Giró, president de la Confraria.

En aquesta mateixa línia, Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, ha volgut agrair un any més el suport de la Confraria del Cava, destacant que des del mes de maig, les deu Càritas amb seu a Catalunya han atès a més de 103.000 persones en els programes de primera resposta a la COVID-19, un 63% més que al febrer. “Sense el suport de les 1.269 Empreses amb cor, moltes de la feina que duem a terme no seria possible. Col·laboracions com les de la Confraria del Cava són imprescindibles per continuar estant a només dos metres dels qui més ho necessiten”, ha destacat el president de Càritas Catalunya.

Tant la Confraria del Cava com Càritas Catalunya confien en la solidaritat de la ciutadania per vendre totes les ampolles, esperant ampliar-ne l’estoc i destinar així més recursos als infants que ho necessiten.

Més informació
La DO Cava suspèn el pagament de les quotes del primer trimestre
Acord històric de la DO per prestigiar el cava
Avui et destaquem
El més llegit