El CCIB, centre logístic per distribuir material a les residències

El Centre de Convencions ofereix les instal·lacions i treballadors voluntaris per ajudar en la preparació i distribució de kits de protecció

El CCIB es converteix en centre logístic per distribuir material sanitari | Cedida El CCIB es converteix en centre logístic per distribuir material sanitari | Cedida

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per GL events, està col·laborant amb el Departament de Treball, Afers Socials i Família per assegurar la recepció i enviament de milers d’equips de protecció a les residències i centres assistencials de Catalunya. Segons informen en un comunicat, les instal·lacions del recinte, s’han posat a disposició de la ciutat i de les autoritats davant l’actual situació d’emergència sanitària i "seguirà contribuint en tot el necessari".

El Departament d’Afers Socials, a pocs metres del CCIB, utilitza els 2.000 metres quadrats del centre com a plataforma logística per distribuir dues compres de material de prevenció procedents de la Xina per lluitar contra el contagi de la covid-19. La primera comanda va arribar dissabte a la nit a l’Aeroport del Prat, un avió de càrrega procedent de Hong Kong amb milers d’unitats de mascaretes, guants, bates i ulleres de protecció.

Des d’allà, dos camions van transportar el material fins al moll de càrrega del CCIB, on els esperava un dispositiu del departament per gestionar la recepció. Una seixantena de voluntaris, entre els quals un grup de treballadors del CCIB, van començar a preparar els kits de protecció, i diumenge al matí es van començar a distribuir arreu de Catalunya.

La segona comanda va arribar dilluns a la nit a l’Aeroport del Prat amb nous milers d’unitats. Dimarts, els tràilers van transportar el material fins al moll de càrrega del CCIB, on els voluntaris han seguit preparant els kits de protecció amb l’objectiu d’arribar a totes les residències i centres assistencials. Així, Afers Socials mantindrà el dispositiu logístic al CCIB per seguir gestionant en els pròxims dies totes les sol·licituds i peticions dels centres d’arreu de Catalunya.   

Espai i aliments

“Des del principi hem posat les instal·lacions i els nostres equips a disposició de l’Ajuntament, la Generalitat i totes les institucions que estan lluitant contra la pandèmia”, ha recordat el director general del CCIB, Marc Rodríguez. “Volem ser útils i continuar ajudant en tot el necessari”. Per això, ha reiterat el compromís del CCIB amb la ciutat. “Que comptin amb nosaltres: les instal·lacions i els equips de GL events estan a la seva disposició”, ha assegurat.

A banda, Rodríguez ha tornat a donar el suport i reconeixement del CCIB a l’enorme esforç i treball del personal sanitari, professionals públics i serveis essencials que aquests dies estan a la primera línia de la lluita contra la pandèmia.    

El CCIB també ha fet entrega de 350 quilos de menjar a diferents entitats socials de la ciutat amb les quals col·labora habitualment. Es tracta de material que el departament intern de restauració tenia al magatzem, a les cuines i cambres dins el recinte, amb aliments com fruites, verdures, snacks o llet. 

Més informació
El Circ Raluy converteix la seva pista en un taller de mascaretes
El Govern obrirà tots els laboratoris de recerca per fer tests ràpids
Avui et destaquem
El més llegit