La CEA i Pimec obren una delegació a Brussel·les

L’objectiu de les patronals és apropar-se a les institucions i programes de la Unió Europea

Xavier Altimir, president de la CEA, i Josep González, president de Pimec | Cedida Xavier Altimir, president de la CEA, i Josep González, president de Pimec | Cedida

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i Pimec obriran l’1 de febrer una delegació conjunta a Brussel·les amb l’objectiu d’apropar-se a les institucions i organismes de la Unió Europea (UE).

Les dues patronals han signat aquest divendres una actualització del seu conveni de col·laboració del 2009 per tal d’incloure aquesta nova cooperació. D’aquesta manera, tant Pimec com la CEA reconeixen la importància de la normativa i les polítiques comunitàries i la necessitat d’estar presents a la capital europea, segons informen en un comunicat.

D’altra banda, el Principat d’Andorra es troba en negociacions d’un acord d’associació amb la UE que, en cas d’arribar a bon port, comportarà haver d’assumir bona part de la normativa, les polítiques i els programes europeus. A més, també s’està treballant perquè la CEA entri com a membre associat a la UEAPME, la patronal europea de pimes, de la qual Pimec n’és soci fundador i vicepresident.

Avui en dia, un 70% de la normativa espanyola i catalana té el seu origen a directives i reglaments de la UE. A més, els fons europeus han esdevingut un recurs de finançament per a les empreses, sobretot per a la recerca i la innovació, amb programes com l’Horizon 2020.

Per això, el president de Pimec, Josep González, ha assenyalat que “les pimes catalanes hem de tenir un rol essencial en la definició de normes i polítiques comunitàries, i d’aquí la nostra presència històrica a la UEAPME i ara la delegació permanent a Brussel·les”. 

Més informació
Pimec s'alia amb la Fundació Salut i Persona pel seu programa Emppersona
Pimec aixeca 75 MEUR de finançament per 500 pimes
Pimec i MWCapital s'alien per digitalitzar les pimes
Avui et destaquem
El més llegit