El centre d'FP de l'Automoció de Martorell iniciarà els cursos el 2019

Chacón anuncia que s'ha desencallat el projecte, que es va inaugurar però no té activitat des de fa tres anys

El centre de Formació Professional d'Automoció de Catalunya a Martorell El centre de Formació Professional d'Automoció de Catalunya a Martorell

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat aquest divendres que el centre de Formació Professional de l'Automoció de Martorell oferirà els seus primers cursos a partir del setembre del 2019. "L'hem desaturat", ha anunciat en una entrevista a Catalunya Ràdio, després de la reunió que aquest dimecres van mantenir els departaments d'Empresa, Ensenyament i Presidència amb representants del Clúster de l'Automòbil i l'Ajuntament de Martorell. Aquests mateixos agents constituiran el consorci per gestionar el centre d'FP, que va ser inaugurat fa tres anys però no tenia activitat per "discrepàncies" que ara s'han resolt, ha dit Chacón.

Més info: Martorell estrena el Centre de Formació Professional d'Automoció

Un sol operador gestionarà la formació al centre i el concurs per trobar-lo començarà en breu, ha dit la consellera. El centre formatiu tindrà capacitat per a 1.400 estudiants, tal com ha apuntat la titular d'Empresa i Coneixement. 

D'altra banda, Chacón ha negat que Amazon hagi rebut ajudes, després que l'associació de petits comerciants Comertia es preguntés si n'havia rebut per instal·lar el centre logístic del Prat de Llobregat. La consellera ha recordat que Amazon ha anunciat altres inversions a Catalunya. En aquest marc, ha assegurat que actualment s'estan gestionant prop de 400 projectes d'inversió estrangera a Catalunya.

Després de les protestes al carrer dels CDR coincidint amb l'aniversari de l'1 d'octubre, Chacón ha dit que caldrà "buscar l'equilibri" entre "no renunciar a la dignitat com a nació per tot el que ens està passant" i a més fomentar l'economia productiva a Catalunya. 

Avui et destaquem
El més llegit