'Check Point' Igualada

Ja estan obertes les zones d'intercanvi de mercaderies per a les empreses de la Conca d'Òdena afectades pel confinament

Controls a l'accés entre Igualada i Òdena tallats per la policia aquesta darrera setmana | ACN Controls a l'accés entre Igualada i Òdena tallats per la policia aquesta darrera setmana | ACN

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha comunicat que el Govern ha donat llum verda a l'habilitació a dues zones blanques d'intercanvi de mercaderies a la Conca d'Òdena. Els dos check points destinats al bescanvi de productes d'aquelles empreses afectades pel confinament se situen a l'A2 a l'enllaç de Sant Genís i a l'enllaç entre la C-15 i la C-37, a la rotonda del Capri. Tant camions grans com transports més petits podran transitar per aquests espais. 

Actualment, els dos check points ja estan en funcionament i els Mossos d'Esquadra han rebut l'ordre de deixar pas amb l'objectiu de protegir l'economia productiva d'un territori afectat i confinat des de divendres passat pel brot de coronavirus. 

Més info: Les vendes de gran consum es disparen un 8,4% pel coronavirus

L'Ajuntament d'Igualada ha remarcat que aquests dispositius de control tenen la finalitat de vetllar per la seguretat i la salut. El consistori ha recomanat disposar de guants i mascaretes pel personal que accedeixi als check points, tenir disponible la documentació dels productes transportats i els documents d'identitat dels treballadors. 

Més info: El coronavirus confina l'economia

Unitat d'acció a la Conca d'Òdena

Els alcaldes de la zona han demanat de manera preventiva al Govern que destini una residència de persones majors d'Igualada, l'antiga Mútua Igualadina, per a atendre persones que requereixin atenció mèdica en un futur pròxim.

Castells ha estat l'encarregat d'anunciar aquesta petició a la seva roda de premsa on ha explicat que l'edifici, de titularitat privada, estava pendent de ser inaugurat com a residència i disposa de 90 places per a atendre persones com a hospital de campanya. Castells ha recordat "la gravetat" de la situació i ha advertit que els casos i les morts seguiran augmentant, per la qual cosa ha reclamat seguir les directrius i recomanacions de les autoritats sanitàries.

Més informació
Renfe permet fer canvis i anul·lacions sense cost als clients pel coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit