Circuit Parcmotor: al podi de la innovació, la indústria i l’esport

A través de dos actius com el Circuit Parcmotor i el Campus Motor Anoia, l’empresa Gestió Parcmotor Castellolí SL aposta clarament per estar a l’avantguarda de les noves tecnologies en un entorn exigent gràcies a l’aposta doble de Cellnex i Circuit Parcmotor

El Circuit Parcmotor com a pol d'innovació | Cedida El Circuit Parcmotor com a pol d'innovació | Cedida

El municipi de Castellolí acull un complex de renom i de referència. No només a l’Estat, sinó també al continent europeu i en l’àmbit internacional. Es tracta del Circuit Parcmotor, un actiu de comarca, però sobretot, pretén ser-ho de país, i que es regeix per uns paràmetres que el converteixen en un circuit smart. Reflex per ser camp de proves per a la indústria, plataforma per a la formació, escenari de l’esport de motor i capdavanter i pioner en la mobilitat intel·ligent, la connectivitat i la sostenibilitat gràcies al partnership amb Cellnex.

L’empresa que gestiona i fa possible l’engranatge d’aquest complex és Gestió Parcmotor Castellolí SL, arran d’un acord d’explotació amb la Fundació Catalana per l’Esport del Motor a canvi d’un cànon de gestió, i que ha implantat des del juliol de 2017 un model de negoci basat en el lloguer d’espais i la prestació de serveis associats a les activitats que s’hi desenvolupen. La flexibilitat i la seva vocació de servei generen una alta consideració per part de les grans marques d’automoció com a usuari final de la instal·lació. En aquest sentit, aquest complex es defineix sobre tres eixos principals que el fan singular -tot i la seva ubicació i orografia que ja de per si connoten la seva essència-: la innovació, la indústria i l’esport. Uns valors fonamentals que a més també aposten per estar a l’avantguarda de les noves tecnologies en un entorn canviant i exigent com l’actual.

El Circuit Parcmotor i el Campus Motor Anoia

Per fer-hi front, la companyia es basa en dos actius principals: un, el propi circuit; i l’altre, el Campus Motor Anoia. Per una banda, Circuit Parcmotor compta amb més de 800.000 metres quadrats destinats a diferents circuits, serveis i instal·lacions per promoure jornades de test, accions de comunicació, activitats d’entrenament i esports de motor.

El complex es compon de dos actius principals: el Circuit Parcmotor -que promou les jornades de test, accions de comunicació i esports de motor- i el Campus Motor Anoia -que acull activitat industrial de l'automoció-

Per l’altra, el Campus Motor Anoia, un equipament que està dotat d’un espai de 2.800 metres quadrats, focalitzat en acollir activitat industrial del sector de l’automoció, jornades de formació i casos d’ús relacionats amb l’entorn TIC i la indústria 4.0 convertint-se en l’espai ideal de testeig i d’aplicació per a simulacions avançades dels nous serveis de mobilitat.

L’aposta de Cellnex per un circuit connectat

La innovació és un dels eixos principals de Circuit Parcmotor i l’aposta doble de Cellnex Telecom i Gestió Parcmotor Castellolí SL ha permès que sigui un dels primers circuits connectats d’Europa arran de l’equipament del complex amb les infraestructures i tecnologia necessàries perquè s’hi puguin desenvolupar nous productes i serveis vinculats a la mobilitat intel·ligent i el vehicle connectat i autònom. Un fet que ha permès convertir Circuit Parcmotor en un entorn de referència, donat que compta amb una xarxa sense fils amb connectivitat a tot el recinte, tot tipus de sensors i càmeres d’alta definició pel seguiment de vehicles en pista i unitats embarcades en els propis vehicles per a la transmissió de veu, vídeo i dades de telemetria, entre d’altres funcionalitats. A la vegada, tota la infraestructura desplegada s’autoabasteix mitjançant energia eòlica i solar.

Una mostra de la premissa i aposta per una gestió energètica eficient i mediambientalment responsable. Tot aquest desplegament no només permet disposar d’un circuit modèlic i pioner tecnològicament preparat -fins i tot per la tecnologia 5G-, sinó que a la vegada, posiciona la instal·lació, fomenta la riquesa, l’ocupació i una xarxa d’infraestructura al territori, tant per al propi municipi, com per a la comarca de l’Anoia.

Imatge aèria del Circuit Parcmotor de Castellolí | Cedida

Imatge aèria del Circuit Parcmotor de Castellolí | Cedida

Un pol d’atracció per a marques i corporacions

El segon eix en què pivota Circuit Parcmotor és la indústria. La seva proximitat a Barcelona, l’entorn natural de privilegi, però també la confidencialitat que confereix l’emplaçament, l’orografia i l’exigència del circuit en si, com també les noves infraestructures, fan d’aquest complex un punt d’atracció per a marques i les seves necessitats, ja sigui per a esdeveniments corporatius i presentacions de producte, així com jornades de testing, formació i desenvolupament de tecnologia. Són nombroses i reputades les corporacions que han confiat en aquestes instal·lacions acollint projectes d’alta envergadura. En aquest mateix sentit, s’ha donat suport a l’administració pública comarcal pel Projecte PECT: Pla d’Especialització i Competitivitat Territorial perquè el complex i el territori siguin una referència en la infraestructura i explotació del vehicle autònom.

Esport de motor, capital Circuit Parcmotor

Finalment, el tercer eix és l’esport. Circuit Parcmotor té el ferm objectiu de potenciar la formació de joves pilots, arran de l’acord de gestió amb la Fundació Catalana per l’Esport del Motor. També la creació d’un Centre d’Alt Rendiment, construït a sobre del binomi amb Dorna Sports per esdevenir un centre de referència d’alt rendiment del motociclisme i a la vegada, ser un centre adscrit al programa Road to MotoGp.

Més informació
Intarex, més de 25 anys al costat de les empreses en la seva transformació digital
Avui et destaquem
El més llegit