Colau limitarà les llicències VTC

L'alcaldessa anuncia un reglament que obligarà als conductors demanar una autorització complementària

L'alcaldessa Cola i la regidora Vidal
L'alcaldessa Cola i la regidora Vidal

L'alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, ha anunciat que han iniciat el procés perquè els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), que fan servir empreses com Uber i Cabify, requereixin una autorització per circular pel territori metropolità, complementari a la llicència, que no depèn de l'Ajuntament. La seva intenció d'elaborar un reglament metropolità per limitar el nombre de vehicles amb llicència VTC que puguin circular en aquest àmbit territorial.

Com a presidenta de l'AMB, Colau ha signat un decret aquest dilluns per iniciar el procés per elaborar un reglament -encara no redactat i que es farà amb grups polítics i el sector del taxi-, que preveu que pugui aprovar-se definitivament entre febrer i març emparant-se en competències sobre trànsit i contaminació de l'AMB, ha explicat en roda de premsa.

El reglament establirà que els VTC, encara que tinguin llicència, hagin de sol·licitar una autorització a l'AMB per poder circular en els seus 36 municipis, quelcom que decidirà en funció de si el servei ja està cobert i amb la intenció que es compleixi la proporció fixada per llei estatal d'un vehicle VTC per 30 taxis, la qual cosa ja se supera en l'AMB, ha dit la regidora de Mobilitat i presidenta de l'Institut Metropolità del Taxi (Imet), Mercedes Vidal.

Ara mateix hi ha unes 800 llicències d'aquest tipus exercint, però s'espera que se n'autoritzin 3.000 més. L'alcaldessa ha apuntat que la referència que faran servir és la proporció que ja estableix la llei estatal d'un vehicle d'aquest tipus per cada 30 taxis. Els sindicats del taxi han celebrat de moment la iniciativa.

Més informació
Els taxistes tornen a la vaga contra Uber i Cabify
La Generalitat limitarà per llei la venda de llicències VTC
Nova vaga de taxistes contra Uber i Cabify
Avui et destaquem
Comentaris