El Programa Comerç Minorista accelera la innovació al retail

Cambra participa de la desena edició del projecte cofinançat pel FEDER per impulsar la competitivitat i la digitalització del petit comers barceloní

El petit comerç barceloní rebrà el suport de diverses institucions per a la seva innovació digital | iStock El petit comerç barceloní rebrà el suport de diverses institucions per a la seva innovació digital | iStock

La Cambra de Barcelona participa en la desena edició del Programa de Comerç Minorista. Finançat pels fons Feder de la Unió Europea, el projecte destinarà 365.000 euros a la millora de la competitivitat, la innovació i la digitalització del sector comercial de la ciutat. En aquesta desena edició, Cambra s'encarregarà de l'assessorament a les pimes i les entitats.

En concret, l'entitat barcelonina dedicarà la seva part de l'aportació al Programa a finançar serveis per a petites i mitjanes empreses i associacions territorials de comerç en la millora de la seva innovació i transformació digital, amb l'objectiu d'optimitzar el punt de venda. Cambra busca, així, que el retail detallista de la capital del país "adopti metodologies i solucions que millorin la seva competitivitat".

Dins el programa, els empresaris del comerç assistents podran beneficiar-se d'activitats divulgatives sobre noves eines digitals aplicades al sector, o sobre la difusió de bones pràctiques en entorns comercials innovadors. També es formarà la força de treball de les empreses a tots els nivells per optimitzar el procés de venda, així com s'implementaran plans de dinamització de zones comercials per impulsar la promoció de la ciutat i el seu retail mitjançant les TIC.

La desena edició del Programa de Comerç Minorista torna a actuar sobre un sector en què ja ha estat un cas d'èxit. Segons Cambra, les accions de la darrera experiència amb el projecte van arribar a més de 7.000 establiments comercials de la ciutat, amb la col·laboració de 24 associacions d'empresaris del sector.

Més informació
El petit comerç no troba talent
El retail passa de l'era de l'omnicanalitat a la del comerç phygital
Go Zero Waste s'alia amb el Poble Sec pel comerç local i sostenible
Avui et destaquem
El més llegit