La Conca d'Òdena reclama "claredat" sobre el confinament

Les decisions empresarials, pendents de si el confinament del territori català s'allarga en el temps

Joan Doménech, president de la UEA. | Cedida Joan Doménech, president de la UEA. | Cedida

"La situació que estem vivint és molt delicada i excepcional, i a la Conca d’Òdena ho estem patint amb escreix, per això demanem claredat en tots els sentits”, reclama Joan Doménech, president de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) El president de la UEA insisteix en què “necessitem respostes fermes, clares, i les mesures que s’aprovin les obeirem al 100%”. La Getició que ha presentat la UEA per escrit i formalment al Govern, es reforça amb la intervenció de l'alcalde d’Igualada, Marc Castells, que exigia en la compareixença d’aquest dijous “que les administracions actuïn amb responsabilitat , especialment per resoldre aquesta situació que, 15 dies després del confinament, aquests treballadors encara no tenen resposta” i estigui pendent de l’autorització del govern de Madrid.

La patronal afirma que és important saber quina és la resposta a les dues qüestions plantejades ja que “condicionarà i molt les decisions futures que han de prendre els empresaris en relació al seguiment de la seva activitat, treballadors, planificació dels propers dies, tancament, presentació d’ERTOS, etc”.

El teixit empresarial reclama saber si el confinament decretat a la Conca d’Òdena es mantindrà, s’aixecarà o per contra s’endurirà, ja que hi ha hagut especulacions en les darreres informacions de possibles canvis. Si bé la Generalitat va demanar un enduriment del confinament, i segons les informacions actuals el Govern de l’Estat no ho ha acceptat, plana el dubte de si la situació actual s’allargarà com fins ara gaire temps, o hi haurà canvis al respecte que facin decantar les decisions empresarials.

Més info: Acció empresarial per aconseguir mascaretes sanitàries a l'Anoia

Des de la UEA també es dona suport a la petició que feia l’alcalde en la compareixença, de fer el test del COVID als més de 70.000 habitants de la comarca, vista l’extrema gravetat de les dades del Departament de Salut, encara que sigui de manera progressiva segons edat o possibilitats de risc.

Més informació
'Check Point' Igualada
Avui et destaquem
El més llegit