Conesa: "Sant Cugat Creix és un projecte innovador i serà un èxit"

L'associació que formen el Patí Hoquei Club, el Club Voleibol i el Club de Rugby ha ofert a Esadecreapolis un seminari de models multiesportius i relació esport-empresa

Èxit organitzatiu i participatiu en la jornada de gestió multiesportiva i relació esport-empresa que ha organitzat l'associació esportiva Sant Cugat Creix aquest divendres, 24 d'octubre, a Esadecreapolis, amb qui té un acord de col·laboració per 3 anys.

En la presentació de la jornada hi han assistit unes 75 persones, i al llarg del fòrum hi han participat directius, entrenadors i directors tècnics dels clubs que formen part de Sant Cugat Creix, i també representants del Futbol Sala Sant Cugat, la Unió Ciclista Sant Cugat i Club Karate Sant Cugat. També hi han estat presents les empreses santcugatenques Paidos i Thinkinsport, i Guillem Pérez, seleccionador espanyol sub-21 d'hoquei patins, a banda d'altres empreses i estudiants. Sant Cugat Creix està integrat per tres entitats esportives: Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club Voleibol Sant Cugat i Club de Rugby Sant Cugat.

Ivan Tibau, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, han estat qui han inaugurat aquest seminari que ha comptat amb representants de la Fundació FC Barcelona, Scuola di Pallavolo Anderlini (Itàlia), Fundación Deporte Alcobendas (Fundal) de Madrid, i Sant Cugat Creix.

Conesa: "Sant Cugat Creix és un exemple per molts"
L'alcaldessa de la ciutat ha assegurat que Sant Cugat Creix "és una excel·lent iniciativa. És un projecte innovador i serà un èxit. Sant Cugat Creix és un exemple per molts. Teniu l'Ajuntament al vostre costat".

La Scuola di Pallavolo Anderlini, amb més de 4.000 jugadors i jugadores de voleibol
La primera de les 4 ponències l'ha fet Rodolfo Giovenzana, president de la Scuola di Pallavolo Anderlini, un club italià de voleibol que va nèixer el 1985 i que compta amb més de 4.000 jugadors i jugadores de voleibol. Giovenzana, que ha detallat el model esportiu i econòmic del club de Mòdena ha afirmat que "el més important a l'esport són els valors, no els èxits. Els èxits són la conseqüència". El dirigent italià també ha dit que "fa uns anys els patrocinadors eren un 90% del nostre pressupost. Ara, ho és entre un 20 i un 30%".

La Scuola di Pallavolo Anderlini és una entitat molt coneguda al Club Voleibol Sant Cugat ja que és una de les entitats fixes al Torneig Internacional de Voleibol Base Ciutat de Sant Cugat.

La Fundación Deporte Alcobendas, amb 5 clubs a l'elit i 15 clubs associats
El segon model de gestió multiesportiva en presentar-se ha estat el de la Fundación Deporte Alcobendas (Fundal), de Madrid. El seu gerent, Jorge Liebana, en una excel·lent intervenció, ha repassat tots els detalls d'una fundació que té 5 clubs a l'elit (bàsquet, handbol, rugbi, voleibol i hoquei sobre patins) i 15 clubs associats. Són 6.000 esportistes en una ciutat de 110.000 habitants, la segona població espanyola amb el parc empresarial més gran. "A l'hora d'anar a buscar un patrocinador és més fàcil anar diferents clubs junts que no separats. Les administracions cada cop aporten menys". La Fundación Deporte Alcobendas, que té 72 treballadors, es va fundar el 1997.

Sant Cugat Creix ha estat el tercer model a intervenir. Ho han fet el president Albert Salarich i el vicepresident Lluís Moreno. L'entitat té prop d'un miler d'esportistes (65 equips) i els tres clubs que l'integren són en els seus respectius esports un dels clubs amb més llicències federatives a l'Estat espanyol.

Salarich: "És un projecte que avança i estem segurs que aconseguirem resultats"
Salarich ha estat molt clar: "Ens vem presentar en públic a l'abril. Acabem de començar i volem anar poc a poc, no ens marquem plaços. Ho volem fer bé. És un projecte que avança i estem segurs que aconseguirem resultats". El mandatari ha assegurat que el principal objectiu que es marca Sant Cugat Creix és la formació. Amb l'eslògan Créixer i fer créixer la ciutat, els seus reptes són la formació, la difusió de la formació i la responsabilitat social i el model esportiu.
 
Finalment, ha estat el torn de la Fundació Futbol Club Barcelona. Un dels seus patrons, Xavier Pérez-Farguell, ha explicat el seu model. La fundació, que va nèixer fa una vintena d'any, té com a eslògan Qui té valors, guanya. El 0,7% del pressupost del club va directament a la Fundació FC Barcelona i el 0,5% dels contractes dels jugadors professionals, també. Xavier Pérez-Farguell, també exdirector general del FC Barcelona, ha destacat "la vocació poliesportiva del Barça".

Conferència de Carlos Feriche
En aquest seminari també ha ofert una xerrada Carlos Fariche, seleccionador espanyol absolut d'hoquei sobre patins del 2005 al 2014, cinc vegades campió del món.

Des que es va presentar en societat el passat mes d'abril, aquest és l'acte més important que fins ara ha organitzat Sant Cugat Creix.
Avui et destaquem
El més llegit