El congrés més dissortat: de les protestes de Hong Kong a les de Barcelona

Una cimera sobre 5G organitzada per Qualcomm es trasllada per evitar les manifestacions a la ciutat asiàtica i comença a la capital el dia de les protestes a l'aeroport del Prat

El cartell del congrés sobre el 5G a Barcelona | Cedida El cartell del congrés sobre el 5G a Barcelona | Cedida

La cimera sobre 5G que organitza Qualcomm és, potser, un dels congressos amb més mala sort. Ha començat dilluns a l'hotel Fairmont Rey Juan Carlos I de Barcelona, el dia en què els manifestants han col·lapsat l'aeroport del Prat després de conèixer la sentència del procés. Però no només per això és un congrés dissortat.

De fet, el 5G Summit havia de celebrar-se a Hong Kong, però els seus responsables van decidir canviar l'emplaçament per evitar les manifestacions que s'estan produint a la ciutat asiàtica contra un projecte de llei que pretén permetre l'extradició de persones a la Xina continental. Davant la inestabilitat als carrers de Hong Kong, es va triar Barcelona com a ciutat substituta.

Don McGuire, el vicepresident de Qualcomm ha fet broma a Twitter de la situació: "Preparant-nos pel nostre 5G Summit de Qualcomm que comença avui a la preciosa Barcelona. Vam fugir de Hong Kong aquest any per l'agitació social...i això ha passat avui a Barcelona".     

Tot i les protestes que s'han trobat també a Barcelona, el congrés s'ha celebrat sense cap problema i acaba aquest dimecres. De fet, en començar el dilluns al matí, la major part d'assistents ja havien arribat a Catalunya durant el cap de setmana. Entre els ponents destaquen el CEO i fundador de Xiaomi, Lei Jun, i el vicepresident d'Amazon, Dave Shearer

Més informació
Diàleg i resposta unitària, empreses i agents econòmics condemnen la sentència
El coll d’ampolla del 5G: confiança, dades i talent
De què servirà el 5G?
Avui et destaquem
El més llegit