El Consorci de la Zona Franca inicia el canvi cap a la indústria 4.0

Aquesta transformació ve de la mà del nomenament de Blanca Sorigué com a nova directora general de l’entitat

La seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona La seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), sota la direcció del delegat especial de l’Estat, Jordi Cornet, ha iniciat una nova etapa corporativa amb l’objectiu d’ajudar a les petites i mitjanes empreses i ser catalitzador de la transformació productiva cap a la indústria 4.0.

Per portar a terme aquest projecte de transformació, l’entitat ha decidit reestructurar la seva organització corporativa i ha nomenat a Blanca Sorigué com a nova directora general. Sorigué passa a ser així la primera dona directora general de la història del CZFB. El secretari general Anton Ferré també forma part de l’alta direcció, que inclourà un director 4.0, actualment en procés de selecció.

El projecte d’indústria 4.0 se situarà en terrenys i dependències del Consorci en el polígon de la Zona Franca de Barcelona i comptarà amb socis tecnològics i empresarials. Encara que en un primer moment l’acceleradora se situarà a les dependències i prototips de la mateixa seu del Consorci, ja es treballen concursos públics per a un projecte de construcció de naus per a la indústria 4.0 i pimes, en dos espais que sumen 43.000 metres quadrats en la parcel·la de l’antiga fàbrica de Seat. El projecte compta amb una inversió inicial de 10 milions d’euros aquest 2018, tot i que el conjunt de la inversió requerida estarà entre els 25 i 30 milions d’euros.

D’aquesta manera es vol contribuir a fer que Barcelona recuperi protagonisme com a node internacional de la nova economia globalitzada, segons informen en un comunicat.

El Consorci escomet aquesta etapa inversora gràcies a la seva pròpia transformació dels últims anys, en la qual ha aconseguit una estructura molt més lleugera i eficient, reduint la despesa en 13 milions d’euros (un 24%), minorant el deute financer a 44,8 milions d'euros i actualitzant el valor dels seus actius en un 47% a la baixa.

Més informació
La Zona Franca busca un nou responsable d'economia 4.0
El Consorci de la Zona Franca destinarà el 10% dels beneficis a ajuts socials
El Consorci de la Zona Franca dobla els guanys
Avui et destaquem
El més llegit