Rècord històric en contractació d'oficines a Barcelona

El lloguer creix un 65% durant el primer trimestre del 2019 i el 60% de les operacions sumen més de 3.000 metres quadrats

Es centres de coworking sumen 33.000 metres quadrats de superfície llogada | iStock Es centres de coworking sumen 33.000 metres quadrats de superfície llogada | iStock

La contractació d'oficines a Barcelona i la seva àrea metropolitana ha crescut un 65% durant el primer trimestre d'aquest any en relació amb els tres primers mesos del 2018 i ha assolit la millor xifra de la sèrie històrica durant aquest període, segons el darrer informe del BNP Paribas Real Estate. En total, s'han contractat 152.300 metres quadrats d'espais d'oficines. Moltes de les operacions han superat els 3.000 metres quadrats de superfície i han suposat un 60% del total de la demanda.

Més info: El 25% dels contractes de lloguer d'oficines a Barcelona són de tecnològiques

L'informe constata com el teixit empresarial de Barcelona, històricament format per petites i grans empreses, comença a estar ocupat per les grans companyies espanyoles i estrangeres que trien la capital catalana per instal·lar les seves seus corporatives. Pel que fa al nombre de contractes, se n'han formalitzat 91 davant els 89 per trimestre de mitjana, però la superfície per operació s'ha incrementat. La zona més dinàmica del mercat continua sent el districte del 22@, on s'han signat una tercera part dels contractes, el què suposa un total de 60.900 metres quadrats o el 40% del total trimestral.

Les dues operacions formalitzades durant aquest període han estat la signatura de 18.000 metres quadrats a Sant Joan Despí per part de Gallina Blanca i el lloguer integral de l'edifici The Ó Building, a la Gran Via, per part de La Caixa, que representen 17.209 metres quadrats. També destaquen els 6.904 metres quadrats per part de l'Institut Municipal d'Hisenda.

D'altra banda, els centres de coworking han sumat 33.000 metres quadrats de superfície llogada en vuit operacions, el què suposa una quota del 22% de la contractació, més del doble que l'últim trimestre de l'any anterior, quan es va registrar un increment del 9%. 

Més informació
La contractació d'oficines es dispara un 50% a Barcelona
La maltesa Blexr obre oficina a Barcelona i ofereix 40 llocs de feina
La inversió en oficines a Barcelona acumula 520 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit