La inversió en oficines a Barcelona acumula 520 MEUR

Es preveu un tancament d'any amb més de 800 milions d'euros transaccionats

L'edifici Planeta a Barcelona
L'edifici Planeta a Barcelona

El mercat d'oficines a Barcelona s'ha vist impulsat pel dinamisme registrat en el tercer trimestre de l'any, augmentant així la contractació i també la inversió, que acumula fins a setembre transaccions per valor de 520 milions d'euros, segons dades de Savills Aguirre Newman.

Més info: Dues amenaces, dos reptes i un desig

El primer semestre va estar marcat per una escassa activitat inversora, però la demanda registrada a la capital catalana a partir de juliol ha anticipat un tancament d'any amb més de 800 milions d'euros transaccionats.

Entre les operacions més destacades d'aquest període, figuren la venda de la seu del Grup Planeta mitjançant la modalitat sale and lease back a Blackstone per més de 200 milions d'euros.

A tancament del tercer trimestre, el mercat d'oficines de Barcelona acumula un volum de contractació de 308.000 metres quadrats, el 90% del total registrat en 2017, i entre juliol i setembre es van comptabilitzar operacions que van acumular 100.000 metres quadrats, gairebé duplicant els nivells del mateix període de l'any anterior.

Més info: "A Catalunya no hi ha trasllat ni de persones ni d'espais"

Les previsions passen per superar els 400.000 metres quadrats a tancament d'aquest 2018, la qual cosa situaria al present exercici com un dels tres anys amb millors xifres de la sèrie històrica.

Més Informació
Aznar Jr. ja controla el negoci immobiliari del BBVA, Santander, Sabadell i Bankia
Avui et destaquem
Comentaris