La Costa Brava recupera els creuers un any i mig després

Aquest 12 d'octubre arriben 600 turistes a bord del vaixell Marella Explorer 2 en una escala de nou hores a Palamós

El creuer Marella Explorer 2 al port de Palamós | ACN El creuer Marella Explorer 2 al port de Palamós | ACN

Els creuers han tornat a Palamós després de l'aturada de l'activitat durant un any i mig a la Costa Brava per la pandèmia. Aquest dimarts han arribat 600 turistes a bord del Marella Explorer 2 i estaran nou hores al municipi, abans de salpar cap a Palma.

El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, ha subratllat que és un dia important perquè simbolitza la represa de l'activitat creuerística a les comarques gironines i també ha remarcat que aquesta tardor preveuen vuit escales entre Palamós i Roses. L'objectiu, ha dit, és anar recuperant l'activitat i intentar superar el rècord de 50 escales prepandèmia: "Som optimistes".

Barcelona va ser la primera ciutat a recuperar els creuers. El primer internacional va arribar-hi a finals de juny en un vaixell d'MSC provinent d'Itàlia. Tot i que la tornada de l'activitat serà gradual, les xifres estan molt lluny de les registrades el 2019, quan la capital catalana va rebre 850 creuers i 3,2 milions de passatgers. 

A Tarragona, fa dues setmanes que també hi va amarrar el primer creuer des que va iniciar la pandèmia. El vaixell procedia de Cadis i tenia destinació a Castelló amb 1.338 passatgers a bord. La recuperació de l'activitat al port de Tarragona es calcula per al 2022. 

Més informació
Arriba al Port de Tarragona el primer creuer turístic en un any i mig
El Port de Barcelona recupera els creuers internacionals
Avui et destaquem
El més llegit