Covestro començarà a construir la planta de clor a Tarragona el 2019

El nou centre estarà dotat amb una tecnologia pionera més sostenible i eficient

Dos empleats de Covestro inspeccionen una planta de demostració a Leverkusen | Cedida Dos empleats de Covestro inspeccionen una planta de demostració a Leverkusen | Cedida

Covestro començarà a aixecar durant la primera meitat de l'any 2019 la de la seva pròpia planta de producció de clor a Tarragona, que estarà dotada amb una tecnologia pionera més sostenible i eficient. En aquest nou centre, la companyia utilitzarà una tecnologia denominada "de càtode despolaritzat amb oxigen" (ODC), que consumeix al voltant d'una cambra menys d'energia que l'electròlisi convencional, segons explica l'empresa en un comunicat.

Més info: Covestro, la startup tarragonina de Bayer

Covestro ha subratllat que la de Tarragona serà la primera planta a escala industrial basada únicament en aquesta tecnologia punta, en la qual el grup porta treballant més de vint anys.

Segons explica la multinacional, al voltant d'un terç dels costos de producció del clor, element que és necessari per produir aproximadament dos terços de tots els polímers, es gasten en energia, amb el que la tecnologia seleccionada té un impacte econòmic determinant en tot el procés. La tecnologia ODC està basada en el procés de membrana convencional en el qual el clor, la sosa càustica i l'hidrògen es produeixen generalment a partir de sal de roca i aigua.

La principal diferència radica en què l'elèctrode generador d'hidrogen que s'utilitza habitualment es reemplaça per un càtode despolaritzat amb oxigen.

El director de la Unitat de Producció de Poliuretans, Hanno Brümmer, afirma que aquest canvi en el procés "sembla senzill, però és un desenvolupament innovador en la fabricació de clor".

"La invenció i el treball de desenvolupament inicials van començar en el nostre laboratori el 1992. Després ho desenvolupem més àmpliament amb Thyssenkrupp i vam poder engegar la primera planta de demostració a escala industrial a Krefeld-Uerdingen a Alemanya el 2011", explica el directiu.

A Tarragona, el clor es necessita principalment per fabricar MDI, un precursor de la fabricació d'escuma rígida que s'utilitza com a material d'aïllament en edificis o refrigeradors. Covestro, un dels majors fabricants mundials de polímers, va facturar 14.100 milions d'euros l'any 2017, compta amb una trentena de centres de producció a tot el món i una plantilla que supera les 16.000 persones a temps complet.

Més informació
Firenze: "No tenir Corredor Mediterrani ens costa temps, milions i competitivitat"
Avui et destaquem
El més llegit