"El creixement desmesurat" de la pressió fiscal, al Fòrum Empresarial del Llobregat

El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya es mostra optimista amb el futur durant la trobada de l'Associació Empresarial de l'Hospitalet i Baix Llobregat

Santiago Ballesté, president de la patronal del Baix Llobregat, i Carles Puig de Travy, degà dels economistes | Cedida Santiago Ballesté, president de la patronal del Baix Llobregat, i Carles Puig de Travy, degà dels economistes | Cedida

"A Espanya és insostenible el creixement desmesurat i infinit de les administracions públiques i la pressió fiscal". És l'advertència que Maria Rosa Fiol, directora general de l'Associació Empresarial de l'Hospitalet i Baix Llobregat, durant la trobada del Fòrum Empresarial del Llobregat. El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy, va ser el protagonista de la jornada i va analitzar la situació econòmica actual i les perspectives de futur.

"Els països han d'apostar per les relacions internacionals: en un món tan interconnectat cal cooperar. El lideratge compartit és el futur de les empreses", va emfatitzar Puig de Travy, que va recordar que el que succeix en un punt té repercussió en qualsevol altra part del món. Això es constata actualment amb les conseqüències de la guerra a Ucraïna i els efectes negatius en l'economia com la inflació, la pujada de preus industrials o la falta d'aprovisionament. Tot i això, el degà es va mostrar optimista: "Hi ha perspectives de creixement. Catalunya és una de les comunitats amb menys desocupació i deute de l'estat".

En aquest sentit, va destacar que la indústria és un motor econòmic que genera benestar social ja que puja la classe mitjana, crea ocupació de qualitat i produeix una redistribució de la renda. "La indústria representa el 20% del PIB a Catalunya, la qual cosa equival a 45 mil milions d'euros directes. Catalunya és indústria, amb la màxima representació de l'Hospitalet i el Baix Llobregat, Barcelona i el Vallès", va assenyalar. Puig de Travy va insistir que un dels reptes actuals és l'emergència climàtica i la transformació sostenible, amb la necessitat de reduir la dependència energètica. "Cal posar l'accent en la transformació digital, el seu impacte és un accelerador de l'economia", va afegir. 

Maria Rosa Fiol: "Som una de les comarques més industrials de Catalunya, és la nostra gran riquesa"

Santiago Ballesté, president de la patronal del Baix Llobregat, va reivindicar la importància de les pimes com a gran motor de l'economia. Però per Puig de Travy això és un inconvenient: "El problema a Espanya és la grandària de les pimes; la solució passa per incrementar la seva grandària i la seva productivitat". "Som una de les comarques més industrials de Catalunya, és la nostra gran riquesa", va insistir Maria Rosa Fiol. Per la directora general l'ampliació de l'aeroport del Prat és una "imperant necessitat".

Finalment, Fiol va reclamar que s'apliquin indicadors d'eficàcia i eficiència en les administracions públics i es posi fre al "creixement desmesurat i infinit de les administracions públiques i la pressió fiscal"

Avui et destaquem
El més llegit