Més impuls a les pimes catalanes

La Diputació de Barcelona i Pimec impulsen una cinquantena de pimes en la setena edició del seu programa d'acceleració

Antoni Cañete i Sònia Recasens, a la presentació de la 7a edició del programa 'Accelera el creixement' Antoni Cañete i Sònia Recasens, a la presentació de la 7a edició del programa 'Accelera el creixement'

La Diputació de Barcelona i Pimec impulsen les pimes amb el seu programa Accelera el creixement, una iniciativa que arriba a la seva setena edició. Durant nou mesos, la cinquantena d'empreses seleccionades rebran assessorament en els àmbits de la comercialització, organització, internacionalització i innovació per part dels 32 Centres locals de Serveis a les Empreses de la demarcació i les diferents delegacions de Pimec. A través d'aquests ens, les companyies tindran l'oportunitat de contrastar la seva estratègia i de definir un pla de creixement i d'acció.

Es tracta, majoritàriament, de petites i mitjanes empreses, totes ells provinents de les comarques de la província de Barcelona. Concretament un 32% són del Vallès Occidental, un 16% del Baix Llobregat i un 14% del Vallès Oriental. Amb tot, també hi trobem companyies de l'Anoia, Alt Penedès, Berguedà, Barcelonès, Bages i Maresme. Per sectors d'activitat, destaca el pes que ha agafat en aquesta edició el sector industrial (48% de les empreses participants), per davant del comerç (24%) o els serveis (22%).

En aquest sentit, Sònia Recasens, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, destaca el paper cabdal que la Diputació dóna a aquest sector d'activitat responent a la "línia d'estratègia del Govern català i europeu, i que es reforça amb programes com el de modernització de polígons, dotat amb 30 milions d'euros". Per la seva banda, Antoni Cañete, secretari general de Pimec, destaca que aquest programa contribueix "a la consolidació i el creixement del teixit productiu" català.

Tres anys després de la seva participació, l'avaluació de les empreses que s'hi van sumar en edicions anteriors ha superat amb escreix els objectius marcats pels organitzadors. En dades, la seva ocupació i facturació s'ha incrementat un 10%, les exportacions un 15 i els beneficis un 25%.

Més informació
Pimec accelera el creixement de 48 pimes
Nous ajuts a les pimes per a l'exportació
Avui et destaquem
El més llegit