La DO Empordà supera els 6 milions d'ampolles venudes

La xifra, que pertany al 2022, ha crescut un 3% respecte a l'any anterior que va ser de 5,8 milions d'ampolles

La DO Empordà va comercialitzar més de 6 milions d’ampolles l’any passat | ACN La DO Empordà va comercialitzar més de 6 milions d’ampolles l’any passat | ACN

La Denominació d'Origen Empordà ha venut més de 6 milions d'ampolles durant el 2022, un 3% més que l'any anterior. Es tracta de la primera vegada que supera aquesta barrera, després que el 2021 arribés a 5,8 milions.

El mercat gironí continua essent el principal consumidor de la DO Empordà, amb el 50% de les vendes. Per altra banda, les vendes a la resta de Catalunya també han crescut i han passat del 20% del 2021 al 23,4% el 2022.

El mercat gironí continua essent el principal consumidor de la DO Empordà, amb el 50% de les vendes

Augment a les comarques barcelonines

L'augment es concentra a les comarques de Barcelona, on el consell regulador de la denominació d'origen i els cellers empordanesos han focalitzat les accions comercials per donar a conèixer els vins gironins. Les exportacions han baixat del 8 al 6,6%, que suposa 383.146 ampolles.

Més info: La DO Empordà preveu una anyada de "molta qualitat"

Les vendes directes des del celler han estat el 16,2% de les més de 6 milions d'ampolles distribuïdes al llarg del 2022 i les vendes a la resta de l'Estat han suposat un 3,4% del negoci registrat. Pel que fa a les exportacions, els principals mercats han estat Suïssa, Alemanya, Estats Units, Bèlgica, Xina, Països Baixos, França i Regne Unit.

El vi negre, el més exitós

Per tipologia de vi, el negre continua com a la varietat que més triomfa de la DO Empordà, amb 3,4 milions d'ampolles. En segon lloc, hi ha els vins blancs (1,7 milions d'ampolles) i els rosats es queden en tercera posició, amb 642.425 ampolles. La denominació també ha venut 99.088 ampolles de vins dolços.

Més informació
La DO Empordà inicia la verema d'un raïm de "qualitat excepcional"
Més de 200 vins de la DO Empordà, qualificats d'excel·lents a la Guia Peñín
La DO Empordà recupera la producció
Avui et destaquem
El més llegit