L'Ebre, rei del turisme català per Setmana Santa

A la Costa Daurada, els grans hotels segueixen tancats a l'espera de la reobertura del turisme internacional

Una granja d'ostres al delta de l'Ebre Una granja d'ostres al delta de l'Ebre

Les Terres de l'Ebre ha estat un dels destins preferits dels catalans per passar la Setmana Santa. El sector de l'hostaleria de l'Ebre ha registrat un ple absolut durant les vacances i fins i tot s'han superat les xifres de 2019.

"Hem anat a més en termes d'ocupació, però no en ingressos", ha advertit la vicepresidenta de la Federació d'Associació d'Empreses d'Ecoturisme del Delta, Montse Callau. La limitació d'aforament del 30% en els restaurants i l'horari limitat ha impedit que els empresaris poguessin fer més caixa.

L'associació es congratula que les activitats a l'aire lliure també hagin fet ple. Amb tot, la massificació d'aquests dies concentrada a l'entorn del delta de l'Ebre preocupa a un territori molt sensibilitzat vers un espai natural protegit que no pot assumir una gran càrrega turística, segons Callau: "Aquesta Setmana Santa ens ha demostrat que tenim deures a fer".

La Costa Daurada, a mig gas

En general, els allotjaments de Tarragona i les Terres de l'Ebre tanquen una Setmana Santa amb bones xifres d'ocupació, d'entre el 60 i el 80% de les places totals ofertades. "Ha estat una bona Setmana Santa, la climatologia ens ha acompanyat", afirma Xavier Guardià, portaveu de la Federació empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona.

Tot i no haver obert la gran hoteleria de la costa ni tampoc Portaventura, el territori fa balanç positiu i afronta amb positivisme l'estiu. Cases rurals, càmpings i apartaments turístics de Tarragona i Ebre han acaparat el turisme aquesta Setmana Santa.

"Li hem tret la pols a moltes coses, entre les quals, a la caixa registradora, perquè hi havia establiments que estaven tancats des de l'octubre del 2019", diu Guardià. Si bé quedar lluny de les xifres de plena ocupació d'anys anteriors, el territori es dona per satisfet.

El turista espanyol no arriba

"Tot i no tenir molta hoteleria oberta, hi ha hagut més d'un 80% dels càmpings oberts, el 50% dels apartaments turístics i entre un 15% i un 20% dels hotels", ha afegit Guardià, que ha assegurat que ha faltat el client espanyol que acostuma a arribar d'Aragó, Pamplona, la Rioja, País Basc i València", afegeix.

Els grans hotels de la costa segueixen amb la persiana abaixada fins que pugui arribar el mercat estranger, en una zona amb fama turística internacional per l'oferta de sol i platja.

Avui et destaquem
El més llegit