L'economia circular, un camí necessari per les empreses

La Unió Empresarial de l'Anoia va organitzar una sessió per divulgar els beneficis d'apostar per l'economia circular

Jordi Oliver durant la sessió de la Unió Empresarial de l'Anoia sobre economia circular | Cedida Jordi Oliver durant la sessió de la Unió Empresarial de l'Anoia sobre economia circular | Cedida

Els canvis legislatius i tributaris que provocarà l'emergència climàtica obligarà les empreses a apropar-se a models d'economia circular i sostenibilitat. És la reflexió que va fer Jordi Oliver, co-fundador i soci d’una de les consultores líders en economia circular, Inèdit, durant la jornada Perquè l’Economia Circular interessa a la meva empresa. Es tracta d'una iniciativa de la Unió Empresarial de l'Anoia per apropar les eines i les estratègies en economia circular al teixit empresarial. 

Oliver va recordar que el Fòrum Econòmic Mundial de Davos va recordar que 4 dels 5 principals riscos per l'economia mundial estan relacionats amb el medi ambient. "Venim de 200 anys de revolució industrial en què no s’han tingut en compte els impactes i conseqüències d’aquesta transformació, en l’ús de recursos i en l’entorn, i comença a passar factura, al planeta, a l’economia i a la butxaca d’empreses i ciutadans", resumeix l'entitat empresarial.

El reial decret sobre els envasos, la creixent valoració dels atributs mediambientals que modifiquen els hàbits de consum i de fabricació, l’obsolescència i la durabilitat dels processos i dels productes o la incapacitat per a gestionar els residus sanitaris generats arran de la Covid-19 són aspectes que es convertiran en noves regulacions i canvis fiscals que "afectaran tots els àmbits".

Empreses més sostenibles

Aquesta nova realitat, va explicar Jordi Oliver, implica que els models de negoci s’han de tornar a reformular per orientar-los a processos i productes amb més durabilitat que permetin preservar els recursos. Segons l'expert,  aquest és l’únic camí possible i cada cop els inversors aposten més per empreses sostenibles i conscients dels seus ecosistemes.

Aquestes sessions s’emmarquen en el programa de formació, assessorament i acompanyament en economia circular que la Unió Empresarial de l'Anoia lidera des de fa més de 3 anys, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. Enguany, l’entitat ofereix un servei subvencionat per les empreses que tenen voluntat de portar a terme un projecte en l’àmbit de l’economia circular.

 

Avui et destaquem
El més llegit