El programa 'Engega't' juga amb els joves perquè trobin feina

L'Ajuntament de Santa Perpètua i La Salle-URL apliquen la gamificació a un programa d'orientació laboral per a treballadors de 16 a 29 anys

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i La Salle Campus Barcelona-Universitat Ramon Llull s'han unit per incorporar tècniques de la gamificació a un programa d'orientació laboral adreçat a joves d'entre 16 i 29 anys, Engega't. El programa té com a objectiu facilitar el contacte dels joves participants amb el món laboral a través d'accions dissenyades a mida de les seves necessitats.

Gràcies a la gamificació, l'Engega't s'ha plantejat com un viatge per diferents territoris, l'Engega't Land, que consta de diferents etapes: l'inici, el bosc dels talents, el pla del desenvolupament, l'illa comuna, el més enllà i el castell de la victòria. El material didàctic incorpora una targeta d'embarcament per inscriure's al curs, un mapa amb tots els territoris on els alumnes han de fixar els seus objectius personals i laboral i també diferents estratègies inspirades en la mecànica del joc.La traducció pràctica del joc és l'autoconeixement i l'autoestima, la comunicació afectiva, la gestió del temps, la mobilitat internacional, el currículum vitae, la carta de presentació i els processos de selecció, els interessos professionals, el mercat laboral i les opcions formatives són, entre d'altres, els aspectes que es treballen durant el dispositiu. Durant el programa es realitzen accions grupals i accions individuals i també s'ofereixen pràctiques de 80 hores a les empreses a través de convenis de col·laboració.

Abans d'aquesta aliança amb LaSalle-URV, l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ja ha fet alguns passos puntuals en la formació vinculada amb la gamificació. El 2015, va organitzar un curs de dues hores de Lego Serious Play adreçada a empreses, una metodologia innovadora nascuda a Dinamarca i dissenyada per a generar innovació i gestionar el canvi en àrees com el màrqueting, l'estratègia i la detecció de talent. I al juny s'ha realitzat un curs anomenat Tres jocs de rol per incrementar l'autoconfiança. Negociar amb proveïdors, negociar finançament i entrevistar col·laboradors.
Avui et destaquem
El més llegit