BDF crea una fórmula per millorar la textura dels aliments

L'empresa gironina aplica un enzim que permet disminuir la quantitat d'additius químics dels productes vegetarians o vegans

La solució es pot aplicar a la carn, el peix, els làctics o la pasta La solució es pot aplicar a la carn, el peix, els làctics o la pasta

L'empresa gironina BDF ha creat una fórmula que millora la textura d'aliments vegetarians i vegans. La solució, que es basa en l'aplicació de l'enzim transglutaminasa als aliments, es pot aplicar a diferents productes com la carn, el peix, els làctics o la pasta.

L'empresa començarà a comercialitzar aquesta solució a finals d'any a través de distribuïdors internacionals que proveiran, al seu torn, les empreses productores del sector de l'alimentació. Es vendrà per tal que el productor final l'apliqui directament sobre l'aliment i es podrà exportar mitjançant transport marítim o aeri, ja que s'envia envasat al buit.

Segons el director de BDF, Jordi Bosch, "l'enzim transglutaminasa es troba de forma natural a tots els regnes i a gran quantitat d'organismes, de manera que afegir aquest enzim permet disminuir l'addició d'altres additius químics, a banda de millorar el rendiment del procés de producció dels productes alimentaris" i permet "que el producte tingui una textura similar a la de l'aliment original".

BDF, fundada l'any 1999, està formada per 22 treballadors i té la seu a Girona. L'empresa exporta actualment el 94% de la seva producció a més de quaranta països.

Més informació
Negocis verds en un país de carns
Noel produeix xarcuteria sense carn per Mercadona
Els celíacs també mengen tortell de Reis
Avui et destaquem
El més llegit