Els empresaris de l'Anoia reivindiquen la cooperació per reactivar la comarca

La Unió Empresarial de l'Anoia fa una crida al teixit empresarial per treballar plegats per impulsar econòmicament la comarca

Celebració de la 21 Nit Empresarial de l'Anoia | Cedida Celebració de la 21 Nit Empresarial de l'Anoia | Cedida

La 21a Nit Empresarial de la Unió Empresarial de l'Anoia va posar el focus en la cooperació i la col·laboració com la millor recepte per reactivar econòmicament la comarca i tirar endavant. Unes 270 persones van participar en la trobada, que va tenir lloc a l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada, i que va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent.

El president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, va remarcar la importància de treballar plegats: “És anar tots junts. Un fet que ja es va constatar durant la pandèmia, i que és en realitat l'única opció per tenir una economia forta”. De fet, el lema d'enguany de la Nit Empresarial era Compromís + Cooperació = Èxit, mentre que la imatge escollida ha estat un rusc. D'aquesta manera, la patronal anoienca va voler emfatitzar uns valors que "són la clau de l'èxit empresarial".

Amb tot, la celebració va servir per agrair i destacar la tasca de tots els empresaris de la comarca. En lloc d'organitzar els tradicionals premis, es va entregar un petit guardó a tots els assistents per agrair "el compromís i la cooperació del teixit empresarial" durant l'últim any i mig.

Joan Domènech: "Necessitem més sòl industrial”

Sobre aquesta cooperació, Domènech va celebrar el recent acord entre sindicats i patronal per reclamar millores a la comarca per avançar en l'impuls econòmic i la reactivació. La millora d'infraestructures de l'Anoia és una de les principals demandes, en l'objectiu que arribin més empreses. De fet, en els últims dies s'han implantat diverses empreses al Polígon dels Plans de la Tossa: “Poca cosa queda ja d’aquell polígon que era l’excusa de molt per dir que no feia falta terreny. Necessitem més sòl industrial”.

Més info: Sindicats i patronal fan un front comú per la reactivació econòmica de l’Anoia

El president de la Unió Empresarial de l'Anoia també s'ha mostrat crític amb les administracions i la seva centralitat, posant d'exemple que durant la pandèmia moltes decisions "estaven massa pensades" des de Barcelona. “Qui coneix millor un territori és qui viu i treballa cada dia en ell. Això ho dic a tothom: govern, patronals, ajuntaments, empreses... Som una entitat de referència per al nostre territori i la nostra tasca és ajudar-vos”, va insistir. 

21a Nit UEA1 baixa

Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l'Anoia

Formació Professional i innovació

Una altra de les reivindicacions de la Nit va ser la necessitat de tenir personal qualificat i format per a les empreses de l’Anoia. Per això es va celebrar a l'Institut Milà i Fontanals, amb la voluntat de posar en valor la Formació Professional com una de les claus del creixement econòmic. Domènech va lamentar que més d'un centenar de joves es quedessin sense plaça per cursar-hi els seus estudis: "Això està passant a tot Catalunya, és cert. Però l’Anoia és un territori industrial on la formació professional hi té un gran pes, i el greuge encara és més gran”. En aquest sentit, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va exigir que "el Milà i Fontanals sigui el portavions de la FP al nostre país”.

Per la seva banda, Roger Torrent va expressar el seu compromís amb la reactivació i la transformació del sistema productiu de l’Anoia. En aquest sentit, es va posar a la seva disposició per promoure “inversió, innovació i formació” a la comarca. 

Avui et destaquem
El més llegit