Els empresaris de l'Anoia demanen "solucions i suport" davant la "incertesa"

La UEA alerta que les petites i micro empreses d'una de les comarques més afectades pel coronavirus "poden desaparèixer, i no ens ho podem permetre"

Els accessos a Igualada, capital de l'Anoia | ACN Els accessos a Igualada, capital de l'Anoia | ACN

L'Anoia va ser la primera comarca catalana que va notar els efectes del coronavirus en la seva versió més crua. El confinament de la zona va provocar l'aturada de moltes empreses, que veien com alguns treballadors no podien accedir a la Conca d'Òdena i com algunes mercaderies no els arribaven per les restriccions. Ara, la "incertesa" que provoquen els rebrots, l'inici del curs escolar i la tornada de moltes empreses al treball presencial fa que els empresaris de la zona demanin "solucions i suport" al Govern. 

La Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) creu que el setembre serà un mes decisiu, en què es valorarà el curs dels propers mesos. A través d'un comunicat, l'entitat ha volgut expressar la "preocupació i inquietud" davant la situació econòmica i empresarial" generada per la pandèmia. Així, reclamen "ajuts i mesures per ajudar a les empreses i als seus treballadors i treballadores". Tant uns com altres "necessiten amb urgència i celeritat certeses, claredat, mesures, ajuts i solucions perquè les empreses puguin reactivar-se de forma competitiva", afirmen. 

Tenint en compte que la major part del teixit empresarial de Catalunya -i de l'Anoia- està format per petita empresa, la UEA considera que "si no la cuidem, pot desaparèixer i no ens ho podem permetre". Una de les mesures que creuen que s'hauria d'aprovar és la pròrroga dels ERTO, acompanyada d'una ampliació dels crèdits ICO, ajudes directes a autònoms, micro, petites i mitjanes empreses, i subvencions a la digitalització i la innovació empresarial. Quant a sectors concrets, els empresaris de l'Anoia reclamen ajudes específiques per al comerç i el turisme, a més de reduir la pressió fiscal ajornant els impostos i fins i tot posa sobre la taula la possibilitat de condonar-los als sectors més afectats.  

Més info: "L'empresa no pot ser l'únic motor per salvar el país"

La UEA també es posiciona sobre el tema de la conciliació dels treballadors i la cura dels fills que s'hagin d'aïllar per haver estat en contacte amb algun malalt per coronavirus o estar ells mateixos contagiats: "Instem al Govern que amb la màxima urgència doni solució perquè tinguin el mateix tractament els treballadors i treballadores que hagin de tenir cura dels fills per contagi com per quarantena i puguin acollir-se en ambdós casos a la baixa per incapacitat temporal assimilada a accident de treball".  

També matisen que tot això "no suposi cap cost per a les empreses", perquè tot i que "la UEA dóna suport als treballadors i treballadores, les empreses no poden rebre més cops". 

Més informació
L'Anoia exigeix "menys burocràcia i més agilitat"
Avui et destaquem
El més llegit