Empresaris del Penedès i del Garraf reclamen l'aixecament del confinament comarcal

Gremis i entitats empresarials del Gran Penedès reivindiquen ajudes directes pels sectors més afectats per les restriccions del coronavirus

Sitges és un dels principals atractius turístics de la comarca del Garraf | Cedida Sitges és un dels principals atractius turístics de la comarca del Garraf | Cedida

Entitats empresarials del Baix i Alt Penedès i del Garraf reclamen un relaxament de les restriccions per la Covid-19. Amb el missatge de 'Volem treballar', fan pressió perquè la Generalitat de Catalunya permeti una certa reobertura de l'activitat econòmica a partir del dilluns 22 de febrer.

Més info: Agents econòmics del Penedès aixequen la veu per combatre la crisi del territori

Eliminar el confinament comarcal és la primera de les demandes dels empresaris, que denuncien que l'administració catalana no ha tingut en compte les particularitats dels diferents sectors ni les característiques de cada territori. A més, lamenten la falta de diàleg amb els sectors afectats i qualifiquen "d'insuficients" les línies d'ajudes establertes.

Els empresaris també demanen ampliar l'horari d’obertura de la restauració per poder servir sopars i permetre l'obertura de tots els comerços, caps de setmana inclosos. La reobertura de tots els centres de formació i l'establiment de protocols per poder organitzar esdeveniments són altres de les seves reivindicacions.

A més, volen que la Generalitat exigeixi al govern espanyol ajudes directes per a tots els sectors afectats "equivalents a les que estan donant altres països de la Unió Europea".

Entitats del Penedès i del Garraf

Les entitats que signen la petició són: Federació Empresarial del Gran Penedès, Masies del Penedès, Viu Comerç, Gremi d'Hostaleria i Turisme de l'Alt Penedès, Associació d'Empreses d'Esdeveniments i Casaments de Catalunya, Gremi d'Hostaleria de Sirges, Associació Empresarils d'Hostaleria de la província de Tarragona, eGremi d'Hostaleria de Vilanova, Viu Comerç, Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes del Garraf i Associació de Comerciants i Industrials de Ribas.

Avui et destaquem
El més llegit