Membres de l'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus | Cedida
Membres de l'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus | Cedida

Els empresaris de Roses demanen ajuts directes i reducció de taxes

En una reunió amb l'Ajuntament, alcaldessa i regidor s'han compromès a reunir-se setmanalment amb el sector

L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, que representa unes 200 empreses que en temporada alta generen més de 4.000 llocs de treball, ha organitzat una trobada online amb l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan, per demanar ajuts directes i reducció de taxes per poder afrontar la crisi derivada de la Covid-19. Els ajuts que sol·liciten anirien destinats a incentivar l’obertura de negocis i la contractació de treballadors, segons ha explicat el president de l’Associació, Miquel Gotanegra. 

En la trobada també han reclamat la condonació de la taxa d’ocupació de via pública durant l’exercici 2020 i l’ampliació de l'espai destinat per a terrasses en aquells establiments hostalers del municipi en què sigui possible, sense cost addicional. Altres peticions són la conversió en zona de vianants dels carrers on hi hagi bars, cafeteries o negocis de restauració i comerços perquè puguin ampliar les terrasses, sempre que sigui possible; i una reducció de la taxa d’escombraries. Els empresaris han demanat la creació amb l’Administració d’una comissió de treball bilateral per a la dinamització econòmica. La primera reunió de la comissió està prevista pel proper dilluns dia 25 de maig.

El sector empresarial ha demanat a l'Ajuntament la conversió en zona de vianants dels carrers on hi hagi bars, cafeteries o negocis de restauració i comerços

Per la seua part, des de l'empresa apunten que tant l'alcaldessa de Roses com el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, han informat als empresaris dels ajuts que hi ha en marxa, que s’han d’acabar de concretar, i de les mesures que està adoptant el consistori per impulsar un pla de xoc per pal·liar els efectes de la Covid-19.  També s’han compromès a fer reunions setmanals amb els empresaris.

L’Associació considera primordial promoure la seguretat i la confiança als turistes perquè visitin el municipi. L’Ajuntament ha informat de les accions que s’estan fent en aquest sentit per aconseguir que Roses sigui una destinació adaptada al nou escenari.

Platges obertes i segures

En relació a les platges des de l’Associació s’ha recordat que són l'atractiu turístic més important i la raó per la qual "milions d'usuaris anualment opten per visitar el territori". Consideren que avui hi ha un "estat d'incertesa" i  és important crear un pla de mesures i protocols d’accés a les platges per crear seguretat i confiança amb la redacció d’un protocol d'actuació, d'aplicació per a la temporada 2020, que protegeixi als usuaris del contagi i permeti l'ús responsable. També opinen que cal regular l'aforament de persones per evitar massificacions i generar situacions d'inseguretat sanitària.

Des de l’Ajuntament s’ha informat que s’està treballant per tenir platges segures i que continuïn sent un gran atractiu turístic. Ha recordat que fa molts anys que es treballa per aconseguir segells de qualitat i sostenibilitat ambiental com els EMAs i ISO, certificats europeus que avalen el perfecte estat de les platges, així com la certificació anual de l’Agència Catalana de l’Aigua que certifica any rere any la qualitat excel·lent de les aigües.

Un altre tema que s'ha demanat és que es concreti la data d’instal·lació de les boies de fondeig a les cales i una campanya de reactivació comercial amb tiquets d’aparcament gratuït per donar vida als comerços i facilitats als clients.

Avui et destaquem
El més llegit