Empreses del Pirineu busquen 250 treballadors en hostaleria, restauració i turisme

Es vol potenciar la col·laboració entre Tarragona i el Pirineu per donar continuïtat als treballadors d'estiu i hivern

Les pistes d'esquí de Boí Taüll | Anna Berga/ACN Les pistes d'esquí de Boí Taüll | Anna Berga/ACN

Empreses del Pirineu ofereixen 250 llocs de treball de perfils professionals relacionats amb l'hostaleria, la restauració i el turisme per a la campanya d'hivern. Per això, una vintena de firmes s'han desplaçat a Tarragona per participar en una sessió d'entrevistes ràpides per trobar candidats. La finalitat és que el sector empresarial de la Vall d'Aran, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà pugui cobrir les necessitats de personal per a la temporada d'hivern, que començarà al novembre i finalitzarà a la primavera.

Des del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en coordinació amb Tarragona Impulsa, s'ha organitzat una sessió de Job Speed Dating o entrevistes ràpides, adreçades a persones interessades en treballar al sector de l'hostaleria i el turisme durant la temporada d'hivern al Pirineu. Empreses com Baqueira Beret, Boi Taüll Resort, Hotel MiM Baqueira, Aramark, Paradores o Hotel Melià són algunes de les participants.

Vincular els treballadors d'estiu i d'hivern

La directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a Tarragona, Sofia Moya Pereira, ha explicat la importància de poder treballar de manera coordinada per cobrir les necessitats d'ocupació que tenen als Pirineus amb perfils professionals que donen servei en temporada d'estiu a la Costa Daurada i així conjugar les dues temporades. Així mateix, Moya ha destacat la novetat d'aquesta iniciativa innovadora de desplaçar, per primera vegada, empreses del Pirineu fins a Tarragona per establir ponts entre els dos territoris.

Els Serveis Territorials de Tarragona i Lleida del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya han treballat en coordinació amb l'Ajuntament de Tarragona, per poder captar perfils relacionats amb l'hostaleria de temporada d'estiu, especialment personal que finalitza la temporada a la Costa Daurada, amb l'objectiu de poder oferir continuïtat als contractes.

Avui et destaquem
El més llegit