Una fàbrica de Barberà planteja un ERO temporal pel coronavirus

Magneti Marelli presentarà un expedient de regulació d'ocupació temporal a 400 treballadors per problemes de subministrament

La planta de Magneti Marelli a Barberà del Vallés, en què s'implantarà un ERO temporal pel coronavirus | Google Maps La planta de Magneti Marelli a Barberà del Vallés, en què s'implantarà un ERO temporal pel coronavirus | Google Maps

Les afectacions comercials pel coronavirus han arribat al fabricant de components per a la automoció Magneti Marelli. L'empresa italiana presentarà un ERO (expedient de regulació d'ocupació) temporal a la fàbrica de Barberà del Vallès per problemes de subministrament. Aquesta mesura afectarà tota la plantilla de les instal·lacions, 400 treballadors, segons ha informat Comissions Obreres (CCOO) en un comunicat. 

Més info: Així afectarà el coronavirus a les relacions comercials amb la Xina

Segons el sindicat, la planta es veu afectada perquè actualment fabrica un producte electrònic amb peces que arriben des de la Xina, d'una factoria que la multinacional té en una zona pròxima al focus del coronavirus i que en aquests moments roman parada. CCOO ha rebutjat aquest ERO temporal i ha reclamat a l'empresa que posi en marxa altres mesures de flexibilitat interna previstes en el conveni.

Baixada de vendes

L'empresa ha volgut matisar que, tot i que sí que hi ha hagut afectacions al subministrament a causa del coronavirus a la Xina, l'ERO no només es planteja per aquest fet. Des de Magneti Marelli asseguren a través d'un comunicat que hi ha una "baixada de vendes generalitzada" en el sector de l'automoció.

També ha concretat que ja hi ha una trentena d'empleats afectats per la reducció del volum de feina i que "estem treballant perquè recuperin la normalitat en un període curt de temps".  

Més informació
Morata: "Hem permés que la fàbrica del món siga la Xina i ara ho paguem"
Avui et destaquem
El més llegit