Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida tanquen temporada amb un rècord històric

Els resultats confirmen la recuperació després de la pandèmia i la tendència a l'alça del turisme a la demarcació

Esquiadors a l'estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà | ACN Esquiadors a l'estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà | ACN

Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han tancat la temporada 2021-2022 amb un rècord històric i han assolit prop d'1,5 milions de forfets venuts. La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha qualificat els resultats com a "excel·lents" i considera que confirmen la recuperació del sector després de la pandèmia així com la tendència a l'alça que viuen enguany les comarques del Pirineu i l'Aran i les de Ponent.

Les vendes superen en un 10% les de la millor temporada, que va ser la 2017-208, amb 1.348.000 forfets venuts, xifra que representava fins ara la millor dels darrers 15 anys. Només l'esquí nòrdic ha patit una davallada del 5% a causa, principalment, de la manca de neu al gener i el febrer.

Pujol ha constatat que els resultats obtinguts per les estacions d'esquí demostren que hi havia ganes per part del públic de gaudir de les activitats de neu i els entorns naturals després de dues temporades atípiques per la pandèmia. En aquest sentit, ha recordat que les xifres també confirmen la tendència a l'alça que des de principis d'any té el sector a la demarcació de Lleida.

Avui et destaquem
El més llegit