CA | ES

Les obres de la Sagrera s'acosten al 40% d'execució

Adif espera col·locar les vies de Rodalies cap a Mataró en la seva posició definitiva a partir de mitjans de l'any que ve

L'aspecte de les obres a l'estació de La Sagrera a finals de juliol del 2019 | ACN L'aspecte de les obres a l'estació de La Sagrera a finals de juliol del 2019 | ACN

Les obres de l'estació de La Sagrera ja han assolit un nivell d'execució al voltant del 40%, segons ha explicat el subdirector de construcció d'Alta Velocitat d'Adif, Juan Antonio Hermoso. En una visita d'obres, Hermoso ha destacat que els treballs són d'una "gran complexitat" i ha avisat que caldrà molta coordinació entre els operadors i les administracions perquè el servei es vegi afectat "el menys possible".

Hermoso ha detallat que actualment hi ha mig miler d'operaris treballant-hi de diverses empreses, el què requereix molta "sincronització" en existir només un punt d'accés. La primera "gran fita" serà la instal·lació definitiva de les vies de Rodalies cap a Mataró en la seva posició definitiva a partir de mitjans de l'any que ve, i a continuació, en un termini de 18 o 20 mesos es repetirà l'operació en el corredor cap a Granollers.

Les instal·lacions constaran de tres nivells i seran el principal punt intermodal de la ciutat, amb els serveis d'alta velocitat, Rodalies, busos i metro. Amb tot, el subdirector de construcció d'Alta Velocitat ha evitat concretar quan estarien acabades les obres definitivament i la nova estació pugui entrar en servei.

Més informació
Adif licita les obres d'estructures i accessos de La Sagrera
El Tribunal de Comptes destapa un sobrecost del 546% a les obres de la Sagrera
Foment desbloqueja les obres de la Sagrera
Les obres de l'estació de la Sagrera es reprendran a principis del 2018
Avui et destaquem
El més llegit