L'estació de Rodalies a Sant Cugat, que FEM Vallès vol connectar amb els FGC |Bernat Millet
L'estació de Rodalies a Sant Cugat, que FEM Vallès vol connectar amb els FGC |Bernat Millet

FEMvallès reclama la gestió coordinada del transport públic al Vallès

La plataforma social i econòmica del Vallès denuncia les "problemàtiques" que pateix la comarca en transport públic

La plataforma socioeconòmica FEMvallès ha reclamat la creació d'una Autoritat del Transport Metropolità per a l'àrea del Vallès. La seva funció seria  coordinar el transport públic i serviria per gestionar les 160 concessions d'autobús que hi ha actualment

Per a FEMvallès és una demanda "prioritària" que impulsaria el transport públic. L'entitat recorda que la mobilitat interna del Vallès suposa el 85% dels trajectes (845.000 desplaçaments diaris). Tot i això, el percentatge d'ús del transport públic és del 18%, una "xifra estancada des del 2009".

"Dèficit" al Vallès

La plataforma posa de manifest que "una de les problemàtiques" al Vallès és la divisió dels municipis que formen part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els que no. El transport públic dins de l'Àrea està gestionat per l'AMB: "Talla el Vallès impedint que les línies d'autobús de l'Àrea Metropolitana travessin el seu límit".

A més, FEMvallès denuncia "el dèficit d'inversions que s'aplica a les àrees metropolitanes de fora la capital". Segons l'entitat, un vallesà rep 9 cops menys en inversions de mobilitat que un barceloní.

Avui et destaquem
El més llegit