FICEP S3 imprimirà peces de maquinària industrial en 3D

L'empresa Vilassarenca d'enginyeria industrial adquireix una impressora per fer peces més lleugeres

L'interior de la fàbrica de FICEP S3 L'interior de la fàbrica de FICEP S3

L'empresa Vilassarenca d'enginyeria industrial FICEP S3 imprimirà peces de maquinària amb una nova impressora 3D de tecnologia avançada. L'empresa amb seu a Vilassar de Dalt ha adquirit aquesta impresora que pot produir peces industrials "més lleugeres i amb una geometria perfecta".

Segons ha informat l'empresa en un comunicat, aquesta nova tecnologia 3D, que és actualment "la millor al mercat", representa "un canvi de paradigma" en el sector industrial respecte al passat i "aconsegueix reduir l'enorme impacte ambiental" que provoquen moltes fàbriques.

La impressora és concretament una HP Jet Fusió 3D Printing Solution i permet a més reduir la "gran despesa a nivell econòmic" que l'ús de grans maquinàries representa per a aquestes fàbriques.

FICEP S3 s'ha convertit en la primera companyia en el seu àmbit que utilitza aquesta impressora, que permet fabricar peces per a maquinària "amb una geografia perfecta", cosa que fins ara "era una tasca pesada" a causa del molt de temps que havien de passar els enginyers per dissenyar-les, amb el risc que el producte final no fos el desitjat.

"Aquesta nova aplicació tecnològica aconsegueix suprimir la feina i els diners que fins ara suposava crear aquestes peces", ha comunicat FICEP S3, que gràcies a la impressió 3D podrà produir peces més lleugeres.

Aquesta variació en el pes de les peces fabricades mitjançant la impressora reverteix directament al medi ambient, segons l'empresa, ja que la maquinària serà més petita i, en conseqüència, "es necessitarà menys energia per moure-la i es reduirà el consum considerablement".

Més informació
Empresaris catalans i valencians pel Corredor
Per una economia sense espais buits
Quan els botiguers es van fer empresaris
Avui et destaquem
El més llegit