Ficosa guanya el primer contracte amb Panasonic

Les empreses produiran un retrovisor interior amb funció de telepeatge per 50 milions d'euros

La companyia de sistemes de seguretat, comunicació i eficiència per a l'automoció i la mobilitat Ficosa i Panasonic han tancat un contracte per a la producció d'un retrovisor interior que incorpora la funció de telepeatge, per la qual cosa permet fer els pagaments dels peatges d'autopista de manera automàtica i sense aturar el vehicle.

El projecte tindrà una durada de set anys i està valorat en 50 milions d'euros anys. La producció tindrà lloc a la planta de Ficosa a Viladecavalls (Barcelona).

El conseller delegat de Ficosa, Javier Pujol, ha apuntat que aquest projecte és un "clar exemple" del "gran potencial" de l'aliança entre les dues empreses, en permetre a la companyia dotar-se de la massa crítica "necessària" per posicionar-se "al capdavant de la transformació que està vivint el sector de l'automoció".

El producte, dirigit al mercat japonès, permet gestionar el pagament de peatges d'autopista des del retrovisor a l'integrar un sistema de telepeatge amb targeta de crèdit.

Així, el retrovisor disposa d'una ranura perquè l'usuari insereixi la targeta de crèdit i incorpora una petita pantalla en la part superior que informa de la quantitat que s'ha d'abonar.

"Aquesta funcionalitat addicional va més enllà del simple pagament, tenint en compte que el mirall es comunica amb l'estació de peatge i és capaç de transmetre aquesta informació al sistema de navegació del vehicle per complementar la comunicació vehicle-infraestructura (V2I)", ha explicat la directora de la unitat de negoci de Sistemes de retrovisor de Ficosa, Mercedes Pujol.

Per a aquest projecte, Panasonic ha desenvolupat el mòdul de lectura de targeta de crèdit, mentre que Ficosa s'ha encarregat de l'electrònica que gestiona el sistema, de tots els components estructurals i estètics del retrovisor, així com del desenvolupament d'un component d'il·luminació que incorpora el mirall.
Avui et destaquem
El més llegit