Frei compra el Parc Vallès per 82,5 milions d'euros

El fons immobiliari francès adquireix el centre comercial de Terrassa

Panoràmica del Parc Vallès Panoràmica del Parc Vallès

Parc Vallès canvia de mans. Frei, un fons immobiliari francès controlat per Pradera, ha adquirit el centre comercial de Terrassa per 82,5 milions d'euros. L'oferta comercial i d'oci ofereix més 42.000 metres quadrats i rep al voltant de 10 milions de visitants a l'any. Alguns dels operadors són Nike, MediaMarkt i Mercadona. En els últims mesos, grans transatlàntics de la ciutat han passat a mans de fons d'inversió estragers, primer Terrassa Plaça i fa només una setmana Cirsa.

Més info: El centre comercial Terrassa Plaça passa a mans alemanyes

El parc comercial va generar l'any passat uns 5,3 milions d'ingressos anuals en lloguer. La seva taxa d'ocupació va ser del 98%. Va ser inaugurat el 1998 i el 2015 va ser sotmès a una gran remodelació.

Aotine Frey, el conseller delegat del fons, ha declarat que aquesta adquisició "marca una represa del nostre desenvolupament a Europa."

El preu pagat per Praderaa converteix la compra de Parc Vallès en la segona inversió més important en centres comercials que s'ha donat a Catalunya des que el 1998 el fons holandès Rodamco comprés el Barcelona-Gloriesper 99,76 milions d'euros a Continente i el Consorci de la Zona Franca.

La Comissió Europea va donar divendres el seu vistiplau a la venda del grup de joc i oci Cirsa Gaming Corporation al fons d'inversió nord-americana Blackstone, segons ha informat la institució europea en un comunicat.

Brussel·les ha determinat que l'adquisició no planteja problemes de competència atès el seu "impacte limitat" sobre l'estructura de mercat. Els serveis de Competència de l'Executiu comunitari han avaluat l'operació mitjançant el procediment simplificat, que es reserva als casos menys problemàtics. Els negocis de Cirsa a Argentina no formen part de la venda i continuaran sent administrats per separat pel fundador de la signatura, Manuel Lao.

A finals de lpany passat, l'inversor alemany Real I.S. va adquirir el centre comercial Terrassa Plaça, inaugurat el passat mes de novembre, després de comprar-lo a la immobiliària britànica Citygrove, segons ha anunciat aquest dimarts en un comunicat.

Es tracta de la primera inversió de la firma alemanya en centres comercials al mercat espanyol, on té previst continuar fent-ho en el marc de l'estratègia de diversificar el negoci.

Terrassa Plaça compta amb una superfície a llogar de 29.466 metres quadrats, però ja estan instal·lades empreses de la restauració com Tagliatella i Foster's Hollywood, així com Mercadona i Britomart, entre moltes altres companyies.

Avui et destaquem
El més llegit