Forminsa garanteix la continuïtat de la planta de Dayco

La companyia de productes d'estampació metàl·lica anuncia una inversió de 5,3 milions d'euros que ocuparà 25 dels treballadors de la fàbrica del Bages

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, amb el director general de Fominsa, Josep Codina, a la planta de Sant Fruitós | ACN El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, amb el director general de Fominsa, Josep Codina, a la planta de Sant Fruitós | ACN

L'empresa Forminsa, especialitzada en productes tècnics d'estampació metàl·lica, ha anunciat una inversió de 5,3 milions d'euros a la planta de Dayco a Sant Fruitós. La fàbrica tornarà a l'activitat, doncs, després del tancament progressiu anunciat per la companyia nord-americana el maig de 2021.

Segons ha anunciat la companyia, la inversió permetrà conservar el lloc de treball de 25 dels treballadors de Dayco en els pròxims dos anys. Val a dir, a més, que un 70% dels 60 empleats de la fàbrica ja han estat recol·locats en altres empreses de la comarca. L'aposta per l'espai permetrà tornar a l'activitat una planta que portava tancada des del mes de març.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat a més un ajut a Forminsa de 700.000 euros en el marc de les subvencions a la reindustrialització del Departament. El projecte que desenvoluparà la companyia a la fàbrica de Sant Fruitós estarà relacionat amb el vehicle elèctric, com a part del projecte Future: Fast Forward impulsat per Seat i Volkswagen per optar al Perte del vehicle elèctric.

Segons el director general de la companyia, Josep Codina, l'empresa es troba desenvolupant un "producte innovador" per a la cadena de valor del battery pack dels vehicles elèctrics. El producte, segons el directiu, "té molt potencial tecnològic", i implica bones perspectives de creixement de cara als pròxims exercicis.

Més informació
Seat, Volkswagen i una seixantena d'empreses creen el PERTE per al vehicle elèctric
El vehicle elèctric provoca un excedent de 2.800 treballadors a Seat
L'electrificació de Seat generarà un 30% de reducció horària
Avui et destaquem
El més llegit