Freudenberg tanca 2017 amb vendes de 303 milions d'euros

Les compres del propietari de Vileda amb seu a Parets del Vallès i Martorell retallen el benefici fins a 24 milions d'euros

La fàbrica de l'empresa de Vileda a Parets del Vallès La fàbrica de l'empresa de Vileda a Parets del Vallès

El grup Freudenberg, propietari de la marca Vileda, ha tancat l'exercici del 2017 a Espanya amb unes vendes de al voltant de 303 milions d'euros i un resultat operatiu de 24 milions, quantitat inferior als 26 milions de l'any anterior. El resultat de la multinacional ha caigut lleugerament perquè a l'exercici anterior el grup va culminar l'adquisició de la companyia Vibracoustic, proveïdora d'una innovació per millorar la seguretat dels vehicles.

Després de l'adquisició, la multinacional alemanya va superar el 2016 la xifra dels 1.000 treballadors a Espanya i va arribar als 300 milions d'euros de facturació.

El grup, que és present a Espanya des del 1968, ha mantingut "un bon desenvolupament econòmic" per la qual cosa les vendes han tornat a superar els 300 milions gràcies al bon comportament de les exportacions i a la millora del mercat local, segons expliquen en un comunicat.

A més, la firma ha realitzat inversions de prop d'11 milions d'euros, que s'han destinat, en gran part, a tecnologia i a la renovació de maquinària per incrementar la capacitat de producció.

Els negocis tradicionals del grup (automoció, lubricants i teles no teixides) han crescut un 4% i la plantilla ha crescut un 1%. Amb vista al 2018, la companyia preveu continuar amb el seu creixement aprofitant el context favorable de la bona marxa de l'economia mundial i de l'espanyola, atès que la firma exporta el 80% de la seva producció.

A l'Estat espanyol, la multinacional compta amb fàbriques a Parets del Vallès i Martorell, Burgos i Cascante a Navarra. El grup és representat a Espanya per mitjà de set empreses que compten amb centres de producció i oficines de serveis i que són: Freudenberg Espanya; Telas sin Tejer; Freudenberg Sealing Technologies (automoció, primers equips i recanvis); Freudenberg Home and Cleaning Solutions (productes per a la llar); EagleBurgmann Ibèrica (components i tancaments mecànics); Freudenberg IT Service i Kluber (lubricants), i les que s'acaben d'incorporar del grup Vibracoustic.

A nivell global, Freudenberg va augmentar les seves vendes el 2017 en 9.345 milions d'euros, uns 1.445 milions més que l'any anterior, i els beneficis consolidats van ascendir a 700,1 milions d'euros front als 519 milions de l'any anterior.

A tot el món, la multinacional donava feina el 31 de desembre del 2017 a 47.653 persones, fet que suposa 1.387 més que en la mateixa data del 2016.

Més informació
Freudenberg supera els mil treballadors a Parets
Avui et destaquem
El més llegit