Neix Garrigues Empresarial, una associació per generar oportunitats econòmiques a la comarca

L'entitat defensarà els interessos empresarials comarcals amb diferents accions, que inclouen formació, trobades institucionals i xarxes de col·laboració

Presentació de la nova associació Garrigues Empresarial al CAMP de Juneda |  Cedida Presentació de la nova associació Garrigues Empresarial al CAMP de Juneda | Cedida

La comarca de les Garrigues ja té una nova entitat empresarial. Es tracta d'Associació Garrigues Empresarial, un nou organisme que ja es va donar a conèixer a finals del 2023 i que ara s'ha presentat oficialment. La institució neix amb la idea de connectar empresaris de la comarca i unir esforços per generar noves oportunitats econòmiques i promocionar el territori. L'associació va ser impulsada inicialment pel Consell Comarcal de les Garrigues i té tres objectius: esdevenir un punt d'informació i referència per als empresaris, defensar els interessos de les empreses de la comarca i fomentar la cooperació i les sinergies entre empresaris i autònoms.

Des d'un primer moment, a la seva presentació aquesta setmana a Juneda, han previst diferents accions. Algunes d'aquestes inclouen la formació, trobades institucionals i la creació de xarxes de col·laboració. De fet, un dels seus primers moviments com a entitat ha estat la signatura d'un conveni amb l'Associació d'Empresaris del Pla d'Urgell (Agrupem) per sol·licitar conjuntament la creació d'una oficina de transició energètica a la comarca. A més, també han anunciat que estan treballant de manera coordinada amb el Consell Comarcal i l'Ajuntament de les Borges Blanques per compartir recursos tècnics i desenvolupar projectes que beneficiïn el territori.

La junta directiva de la nova associació està formada per Pilar Palau com a presidenta, Anna Roset com a vicepresidenta, Rosa Ticó com a presidenta honorífica, i Judit Pelegrí com a secretària. L'entitat ha establert quotes anuals diferenciades per a empreses segons la seva mida, amb l'objectiu de fer accessible l'associació a tots els interessats.

Una gira per donar-se a conèixer pel territori

Fa mesos que Garrigues Empresarial s'està promocionant pel territori. El passat novembre, van comparèixer davant del Consell d'Alcaldies de la comarca de les Garrigues, en una trobada que va servir per establir llaços més forts entre el sector empresarial local i les autoritats municipals. Ara, després de la presentació oficial de Juneda d'aquesta setmana, s'hi sumaran també altres poblacions com les Borges Blanques, Arbeca i la Granadella.

Més informació
El cicle ‘Va de Networking’ arriba al Pla d’Urgell i les Garrigues
Els afiliats a la Seguretat Social pugen a totes les comarques menys a les Garrigues
Avui et destaquem
El més llegit