Els afiliats a la Seguretat Social pugen a totes les comarques menys a les Garrigues

Les comarques amb més augment van ser la Selva, l'Alt Empordà, l'Alta Ribagorça i el Baix Camp

Un treballador de la indústria | ACN Un treballador de la indústria | ACN

Els afiliats a la Seguretat Social van augmentar a totes les comarques catalanes al juliol en termes interanuals, amb una mitjana del 3,7%, excepte a les Garrigues (Lleida), segons les dades provisionals de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) publicats aquest divendres.

Les comarques amb més augment van ser la Selva (Girona), amb un 6,5%; l'Alt Empordà (Girona), amb 4,9%; l'Alta Ribargorça (Lleida), amb un 4,5%; i el Baix Camp (Tarragona), amb un 4,4%.

En termes intermensuals, l'increment al conjunt de Catalunya va ser de l'1%, amb un increment a totes les comarques excepte l'Alt Penedès (Barcelona), on va baixar un 0,2%, i el Moianès (Barcelona), on es va mantenir estable.

El sector serveis és on més creix el nombre d’afiliats i l’agricultura, on més baixa

Per sectors, el de serveis va ser el que va registrar un augment més gran dels afiliats, amb un 4,4% interanual més, seguit de la indústria, amb un 2,1% més, i la construcció, amb un 2,8% més; mentre que a l'agricultura es va reduir un 5% respecte a un any enrere.

L'augment interanual del nombre d'afiliats va ser més elevat en dones (4%) que en homes (3,3%), i es va donar a tots els grups d'edat, excepte en el que va dels 30 als 44 anys.

Més informació
Escrivá anticipa un augment de 30.000 afiliats a la Seguretat Social al juliol
Els afiliats estrangers a la Seguretat Social augmenten un 11%
El dèficit de la Seguretat Social cau fins al 0,93% del PIB
Avui et destaquem
El més llegit