El Garrotxa Startup Day marca "un punt d'inflexió" en l'emprenedoria de la comarca

L'esdeveniment va culminar amb l'anunci del guanyador del premi del programa d'emprenedoria, Fukuruku, dotat amb 1.000 euros

Fukuruku va ser el projecte guanyador del Garrotxa Startup | Cedida Fukuruku va ser el projecte guanyador del Garrotxa Startup | Cedida

El passat 27 de febrer, l'Espai Cràter d'Olot va acollir el Garrotxa Startup Day, organitzat per Garrotxa Tech. La jornada va esdevenir un punt de trobada per a la innovació i, segons detalla l'organització, "va marcar un punt d'inflexió en el paisatge empresarial de la comarca, congregant emprenedors, professionals i empreses en una celebració de la creativitat i el talent local".

La inauguració de l'esdeveniment, liderada per Gemma Canalias en representació de l'Ajuntament d'Olot, va suposar el tret de sortida de la jornada. Tot seguit, a la presentació del Garrotxa Tech, el president de l'associació, Aleix Lagares, va detallar els àmbits d'actuació de l'entitat, incloent-hi el projecte d'establir un centre d'empreses i innovació local. El centre, que es troba en fase de desenvolupament, aspira a convertir-se en un punt de trobada per a professionals del sector, oferint un espai físic per a la col·laboració i el desenvolupament de projectes.

Una de las mesas redondas sobre sostenibilidad y transición energética de la jornada | Cedida
Una de les taules rodones sobre sostenibilitat i transició energètica de la jornada | Cedida

La jornada també va incloure dues taules rodones, on experts del sector van compartir les seves visions i experiències sobre temes d'emprenedoria i sostenibilitat. Aquestes sessions van proporcionar una plataforma per al debat i la col·laboració, destinada a reforçar la importància del diàleg i la col·laboració en la construcció d'un futur empresarial més resilient i sostenible.

L'esdeveniment va culminar amb el reconeixement als emprenedors participants del Garrotxa Startup, que juntament amb els seus projectes van ocupar un lloc destacat en la jornada. Els representants van ser Soukayna El Hammas (Voz Atenta), Maria Codony (Dolcim), Roger Alvarez (Solfeu Sound) i Joan Soler (Fukuruku), qui, precisament, després de la deliberació d'un jurat compost per 16 persones del sector, va ser triat com el guanyador del premi del programa d'emprenedoria, dotat amb 1.000 euros. L'entitat destaca "el seu impacte positiu i la seva innovació en el camp de la salut mental i el benestar emocional".

Més info: Neix Garrotxa Tech, entitat dedicada a fomentar l'aparició d'empreses tecnològiques a la Garrotxa

Així, el Garrotxa Startup Day va consolidar-se com una jornada d'inspiració i creixement, destacant el compromís de Garrotxa Tech amb la promoció de la innovació i l'emprenedoria a la comarca. Amb el suport dels seus membres i col·laboradors, l'associació pretén "continuar sent un motor de canvi i progressió cap a un futur més prometedor i tecnològic per a la Garrotxa".

Més informació
Tap Tap Food inverteix 7 milions d'euros a la Garrotxa per impulsar el negoci a l'exterior
El servei d'emprenedoria de la Garrotxa atén un centenar de persones, la majoria dones
Noel, l’empresa que és un “petit poble” de la Garrotxa
Avui et destaquem
El més llegit