La Generalitat vol destinar més recursos a l'acollida de temporers a Lleida

El Govern destaca que la campanya agrària a Lleida "atreu persones d'arreu perquè és una oportunitat per trobar feina"

Dos temporers en una finca d'Alcarràs  | ACN / Anna Berga Dos temporers en una finca d'Alcarràs | ACN / Anna Berga

La Generalitat de Catalunya plantejarà als consells comarcals de la vegueria de Lleida la possibilitat d'ampliar els recursos que reben per fer front a situacions de vulnerabilitat. Així els ho farà arribar en una reunió per la coordinació de la campanya agrària, en la qual també assistiran els ajuntaments que disposen d'allotjaments públics per a temporers. A la reunió es pretén donar resposta a les situacions de vulnerabilitat en què es troben temporers que arriben a Lleida a la recerca de feina en la campanya. L'objectiu del Govern és augmentar recursos en funció de les peticions dels consells.

Una de les propostes que es posaran damunt la taula és la possibilitat que els allotjaments col·lectius públics per a temporers dels diferents municipis puguin facilitar l'estada també a les que estan buscant feina a la campanya i que encara no l'han trobat. En el cas del Consell Comarcal del Segrià, inicialment estan previstes transferències de més de 267.500 euros a aquesta finalitat el 2024. La quantitat ara podrà incrementar-se segons les sol·licituds que es presentin per cobrir serveis de necessitat. I el mateix podran fer la resta de consells comarcal per atendre les necessitats urgents detectades en el seu àmbit.

Més info: La Generalitat destina 1,7 milions a contractar personal de suport als temporers de Lleida

L'arribada de temporers a Lleida

La ciutat de Lleida rep de la Generalitat una assignació complementària de 280.000 euros pel dispositiu del pavelló firal d'atenció per a persones que venen a buscar feina a la campanya de la fruita. Segons la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, la campanya agrària "atreu persones d'arreu perquè és una oportunitat per trobar feina". En aquest context, la ciutat de Lleida "exerceix l'efecte de capitalitat, però aquesta és una realitat recurrent als municipis on hi ha activitat agrària". Per això, ha subratllat que la Generalitat ha de "vetllar perquè l'equilibri de les condicions sigui a tot arreu".

La convocatòria dels dinamitzadors de la campanya agrària es preveu publicar en el transcurs de la setmana que ve. En qualsevol cas, la delegada ha remarcat que el "veritable problema de la campanya agrària" és la "no regularització administrativa" dels temporers, que en molts casos els aboca a viure situacions de vulnerabilitat. Per això, ha remarcat que "com cada any" demanen al govern espanyol que busqui una solució al problema.

Avui et destaquem
El més llegit