La demarcació de Girona consolida la seva recuperació econòmica, així ho assegura un informe de la Diputació de Girona. Segons les dades del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de l’organisme supramunicipal, els nivells d’atur i ocupació han retornat a nivells previs a la pandèmia. En aquest sentit, l'estudi detalla que el nombre d'empreses ha crescut un 1,1% respecte del 2021 i que ja sumen 27.821. També s'han vist reforçats tots els sectors, especialment el de la construcció, que ha crescut un 2,3%. El de serveis, en canvi, que engloba la majoria d'empreses (21.280) ha crescut un 1,1%.
En relació amb això, es van generar més llocs de treball en tots els grans sectors d’activitat econòmica a excepció de l’agricultura, que va patir un retrocés del 0,5 %. Els llocs de treball es van incrementar sobretot en la construcció (4,5%), la indústria (3,6%) i els serveis (2,1%). El nombre de persones aturades registrades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la demarcació va disminuir en 3.533 persones el 2022 (un -9,9 %) en relació amb l’any anterior. Aquest descens tan significatiu permet situar-se en els paràmetres del 2008, amb 32.230 aturats i una taxa d'atur registrada del 8,7% a les comarques gironines.
Les dades confirmen, doncs, que es va continuar creant ocupació, amb un total de 328.020 afiliats a la demarcació, que van representar un 2,4% més que durant l'any anterior. Especialment significatiu va ser el creixement del nombre d'afiliacions en la franja d’edat de menors de 30 anys, amb un salt del 5,1% respecte del 2021. Concretament, el document analitza l'evolució econòmica de les vuit comarques de l'àmbit territorial: Alt Empordà, Baix Empordà, Cerdanya, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva. "L'informe és una bona notícia i diu molt del teixit empresarial de la demarcació, dels agents econòmics i de les organitzacions", apunta Pau Presas, vicepresident primer de la Diputació de Girona.