• Territori
  • L'economia gironina consolida la seva recuperació

L'economia gironina consolida la seva recuperació

Un estudi de la Diputació de Girona afirma que els nivells d'atur i d'ocupació se situen a nivells prepandèmia

La ciutat de Girona | iStock
La ciutat de Girona | iStock
ACN | Redacción VIA Empresa
Barcelona
05 d'Octubre de 2023
Act. 05 d'Octubre de 2023

La demarcació de Girona consolida la seva recuperació econòmica, així ho assegura un informe de la Diputació de Girona. Segons les dades del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de l’organisme supramunicipal, els nivells d’atur i ocupació han retornat a nivells previs a la pandèmia. En aquest sentit, l'estudi detalla que el nombre d'empreses ha crescut un 1,1% respecte del 2021 i que ja sumen 27.821. També s'han vist reforçats tots els sectors, especialment el de la construcció, que ha crescut un 2,3%. El de serveis, en canvi, que engloba la majoria d'empreses (21.280) ha crescut un 1,1%.

 

En relació amb això, es van generar més llocs de treball en tots els grans sectors d’activitat econòmica a excepció de l’agricultura, que va patir un retrocés del 0,5 %. Els llocs de treball es van incrementar sobretot en la construcció (4,5%), la indústria (3,6%) i els serveis (2,1%). El nombre de persones aturades registrades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la demarcació va disminuir en 3.533 persones el 2022 (un -9,9 %) en relació amb l’any anterior. Aquest descens tan significatiu permet situar-se en els paràmetres del 2008, amb 32.230 aturats i una taxa d'atur registrada del 8,7% a les comarques gironines.

Les dades confirmen, doncs, que es va continuar creant ocupació, amb un total de 328.020 afiliats a la demarcació, que van representar un 2,4% més que durant l'any anterior. Especialment significatiu va ser el creixement del nombre d'afiliacions en la franja d’edat de menors de 30 anys, amb un salt del 5,1% respecte del 2021. Concretament, el document analitza l'evolució econòmica de les vuit comarques de l'àmbit territorial: Alt Empordà, Baix Empordà, Cerdanya, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva. "L'informe és una bona notícia i diu molt del teixit empresarial de la demarcació, dels agents econòmics i de les organitzacions", apunta Pau Presas, vicepresident primer de la Diputació de Girona.