Girona tanca un Temps de Flors de rècord

La ciutat ha superat els 350.000 visitants i ha tingut un impacte econòmic de 10 MEUR

Muntatge de Temps de Flors a les escales de la Catedral de Girona | ACN Muntatge de Temps de Flors a les escales de la Catedral de Girona | ACN

Girona ha tancat un Temps de Flors de rècord que ja supera els 350.000 visitants, la xifra més alta de la seva història. Segons les enquestes fetes a l'Oficina de Turisme, set de cada deu turistes que han vingut de fora la ciutat són catalans; molts d'ells, de l'àrea de Barcelona. I entre els estrangers, també per proximitat, destaquen els francesos. De retruc, això s'ha deixat notar al calaix d'hotels, restaurants i comerços.

L'Ajuntament calcula que l'impacte econòmic d'aquesta 67a edició, que ha recuperat espais emblemàtics com els Banys Àrabs o el claustre de la Catedral, és d'uns 10 milions d'euros. "Hem ajudat a fer una injecció potent als sectors més tocats per la pandèmia", subratlla l'alcaldessa Marta Madrenas.

Hotels i restaurants de Girona també asseguren que tanquen un Temps de Flors "extraordinari". El president de l'Associació d'Hostaleria, Josep Carreras, diu que, sobretot, el punt d'inflexió d'aquest 2022 han estat les xifres d'ocupació que s'han registrat entre setmana. Si abans de la pandèmia se situaven al voltant del 55 i 60% -el 2020 la mostra no es va celebrar, i el 2021 és un any a banda- ara s'han enfilat fins al 85%.

Avui et destaquem
El més llegit