El Govern destina 22 milions per la reindustrialització de Girona

La inversió en aquest apartat gairebé va multiplicar-se per dos en un any: 8 milions el 2022 i 14 milions el 2023

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, i el director dels serveis territorials d'empresa i treball, Joan Martí, han visitat Kave Home a Sils (Girona) | Generalitat La delegada del Govern, Laia Cañigueral, i el director dels serveis territorials d'empresa i treball, Joan Martí, han visitat Kave Home a Sils (Girona) | Generalitat

La reindustrialització de Catalunya passa per Girona. O almenys aquesta és la conclusió que s'extreu de l'informe que ha publicat la Generalitat pel que fa a inversió global en aquest apartat a les comarques gironines. En dos anys es van destinar 22 milions d'euros, dels quals 8 se'n van aportar l'any 2022 i els 14 restants el passat 2023, és a dir, el Govern gairebé va doblar la partida en pràcticament un any.

Des de l'Executiu sempre han defensat com a aposta estratègica la reindustrialització de tot Catalunya. A la vegueria de Girona, aquesta inversió s'ha traduït en una reducció de la taxa d'atur de gairebé dos punts des del 2021, situant-se en el 8,57% el febrer de 2024. Enguany, però, la Generalitat no podrà donar continuïtat a l'augment de la inversió a causa de la manca de nous pressupostos. Tot i això, la delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha recordat que el projecte de pressupostos del 2024 “tornava a posar el focus en impulsar el procés de reindustrialització a les comarques gironines” on estava previst que la inversió en accions industrials arribés gairebé als 47 milions d’euros.

Dels 8 milions en 2022 i els 14 milions de 2023, el Govern tenia previst augmentar la inversió a 47 milions en accions industrials aquest 2024

Tant Cañigueral com Joan Martí, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, han visitat Kave Home, una marca de mobles de disseny i decoració amb oficines centrals a Sils i magatzem logístic a Tordera, que va tancar l'any 2023 amb una facturació de més de 200 milions d'euros. Ho han fet amb motiu de l'informe publicat per la Generalitat i per commemorar el gran creixement del negoci gironí.

Una reindustrialització sostenible

Durant la visita, tots dos han aprofitat per fer balanç de les dades d'inversió a Girona. Martí ha ressaltat que l’aposta de la Generalitat és per una reindustrialització “verda i digital” i ha destacat les inversions fetes a la demarcació com a “oportunitats per a la innovació i la transformació tecnològica de les empreses de casa nostra, així com per a la creació de llocs de treball estables i de qualitat que promouen l’especialització i l’arrelament al territori”. D'altra banda, la delegada del Govern ha subratllat que volen "estar al costat de les empreses per conèixer les seves necessitats i treballar conjuntament per millorar el desenvolupament econòmic de les comarques gironines”.

Avui et destaquem
El més llegit