El Govern licita les obres del carril bus a la B-23

La Generalitat invertirà 19 milions d'euros en la intervenció, que ha de connectar la capital amb l'A-2 al seu pas per Sant Feliu de Llobregat

El carril Bus-Vao de la C-31 a l'alçada de Badalona | ACN El carril Bus-Vao de la C-31 a l'alçada de Badalona | ACN

La Generalitat ha licitat les obres del carril bus de la B-23 per 19 milions d'euros. L'entrada del transport públic a la ciutat ha de completar la connexió entre la A-2 en el seu pas per Sant Feliu de Llobregat i l'Avinguda Diagonal; amb un contacte específic entre la capital del Baix Llobregat i el centre de Barcelona.

La Conselleria de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori ha comunicat aquest dimarts la iniciativa, que pretén "afavorir la circulació d'autobusos interurbans" al sud de l'àrea metropolitana, així com "millorar la velocitat comercial" dels vehicles. La intervenció aprofitarà part de l'espai de la mitjana de la B-23.

L'obra té un termini d'execució de 21 mesos. L'acord amb la Generalitat i el Govern pel seu finançament s'ha tancat amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i s'aprofitaran els ingressos generats pels fons Next Generation EU. La infraestructura es traspassara un cop finalitzat el projecte.

Més informació
La plantilla del Bus Turístic es concentra contra l'ERTO
El primer bus autònom de Catalunya està de gira
Avui et destaquem
El més llegit