Guasch Capellades: del tèxtil de capçalera a la col·laboració empresarial

La cinquena generació enfoca els seus esforços en dues línies principals: la continuïtat del projecte de tota la vida i donar sortida als seus espais

Capellades va ser la població escollida pels creadors de la més que centenària empresa tèxtil Guasch | Cedida Capellades va ser la població escollida pels creadors de la més que centenària empresa tèxtil Guasch | Cedida

Capellades va ser la població escollida pels creadors de la més que centenària empresa tèxtil Guasch. El seu context, amb una surgència natural tan important com la Bassa de Capellades, oferien un bon emplaçament per la implantació de la nova empresa emmarcada per la seva principal riquesa, l’aigua. No cal dir que l’arribada i progrés de Guasch Germans SA dedicada a la producció de tèxtil representada pels mocadors Guasch, va tenir una important repercussió al poble de Capellades i els seus voltants, representant un enriquiment mutu entre empresa i població.

En el transcurs dels més de 150 anys de desenvolupament d’aquesta indústria tèxtil s’ha donat també en paral·lel una important expansió urbanística en el nucli de la població. Actualment, aquesta representa 22.000 metres quadrats de superfície edificada i inclou més de 450.000 metres quadrats de terreny.

L'interior de Guasch Capellades SL | Cedida

L'interior de Guasch Capellades SL | Cedida

En aquests moments, la cinquena generació enfoca els seus esforços en dues línies de desenvolupament principals. Per una banda, la continuïtat del projecte tèxtil, que ha ampliat la seva gamma de productes del mocador de butxaca a un ampli catàleg de homewear sota el paraigua de l’emblemàtica marca Guasch. Per l’altra, un nou projecte que pretén donar sortida als nombrosos espais que abans acollien la producció de teixits verticals, acollint diferents espais empresarials en forma de clúster.

Espais Guasch

Aquest darrer objectiu és el que actualment condueix a Guasch Capellades SL a la gestió urbanística dels seus espais amb finalitat de lloguer. Estem parlant de naus industrials amb un enorme potencial tant pràctic com estètic que admeten una important flexibilitat per adaptar-se a les necessitats de cada empresa productora o de gestió de serveis.

Aquesta riquesa arquitectònica se suma una voluntat de la pròpia empresa Guasch Capellades SL per facilitar un espai d’intercanvi empresarial que potenciï l’impuls econòmic tant de la població de Capellades com a nivell de tota la comarca. L’èxit de la proposta de lloguer que es fa respon, a més, a la voluntat de l’empresa per a facilitar la millora de l’accessibilitat i habilitació dels espais, implicant-se en el projecte empresarial del client.

Un altre dels espais de Guasch Capellades | Cedida

Un altre dels espais de Guasch Capellades | Cedida

Els nostres clients actuals duen a terme múltiples activitats: usos industrials tèxtils (Estampats Sabater Massana S.L.) i logístics, metal·lúrgics (Xaus Taller Mecànic, Sorces Metalúrgicas SL), comercials  (Supermercat Condis Capellades), tallers automoció (Auto Tagar S.L.), artesania, despatxos professional de la àmbit de la ingeriria o arquitectura,  etc. Des d’aquest punt de vista la societat ha aconseguit anar adaptant els espais i serveis existents per millorar l’experiència dels seus clients. El que antigament va resultar fonamental per a l’activitat tèxtil pròpia de la societat, actualment representa una gran oportunitat per a les empreses de la comarca que pensen en Guasch Capellades SL per al reforçament del seu teixit laboral i col·laboratiu.

La bellesa de l’espai industrial

Les naus de Guasch Capellades SL es troben al nucli del poble de Capellades, delimitades per l’Avinguda Matias Guasch i la carretera particular de la zona interior de la Font Cuitora. Alguns dels locals Guasch es troben dins el catàleg de Béns Culturals d’Interès Local (BCIL), d’arquitectura modernista, configurats a partir de sostres alts, grans finestrals i espais diàfans, fent-los especialment atractius per a qualsevol ús. Aquest component estètic dels antics tallers de fàbrica, també ha resultat interessant per a projectes puntuals de filmació de vídeos musicals o anuncis comercials, sessions fotogràfiques per a catàlegs, així com de festivals, passarel·les o fires, col·laborant amb marques com ara Munich o Massimo Dutti, grups musicals com Kean o Scissor Sisters o l’anunci de L’Oreal amb Lewis Hamilton.

Més informació
Transports Bernadet: servei logístic integral amb màxima eficàcia
Intam, el company ideal per desenvolupar el negoci a escala internacional
Apliclor, la fórmula de la qualitat de l’aigua des de 1911
Avui et destaquem
El més llegit