Els hotels de Barcelona tanquen la temporada d'estiu amb una ocupació del 87%

Al juny una habitació va costar de mitjana 190 euros, una xifra rècord a la capital catalana

Jordi Clos, president del Gremi d'Hotels de Barcelona, analitza la situació actual | Europa Press Jordi Clos, president del Gremi d'Hotels de Barcelona, analitza la situació actual | Europa Press

Els hotels de Barcelona han tancat la temporada d'estiu amb una ocupació del 87%, de manera que han igualat els nivells previs a la pandèmia. "És una gran notícia", ha celebrat el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, que ha detallat que es tracta de nivells d'ocupació només un 1% per sota del 2019.

Pel que fa als preus, entre l'abril i l'agost s'han incrementat un 15% respecte del mateix període d'abans de la pandèmia i s'han situat en xifres rècord a la capital catalana. En concret, el preu màxim es va assolir al juny, quan de mitjana una habitació va costar 190 euros. Clos ha assegurat que l'augment de preus ha estat "absolutament necessari" per tal de "cuidar el tipus de turisme" i per afrontar l'augment de costos. 

Clos ha continuat insistint en la importància que té el turisme de negocis per Barcelona “Aporta imatge i qualitat” ha subratllat. En aquest sentit, ha volgut incidir en la importància que el sector privat i el públic tinguin ben present el valor estratègic d’aquest segment.

D’altra banda, el president del Gremi d'Hotels de Barcelona ha incidit també en certs aspectes de la ciutat que preocupen a l’entitat per la seva afectació a la qualitat de vida i a la imatge i projecció de Barcelona. Així, ha manifestat que la neteja als carrers continua sent clarament molt millorable, destacant l’augment de plagues de rates i paneroles a la ciutat.

Respecte a la mobilitat, Clos ha afirmat que l’entitat aposta per una ciutat pacificada i cohesionada pel que fa al trànsit, però considera que els Plans urbanístics i les obres previstes a la ciutat els propers anys augmentaran la congestió i la contaminació, empitjoraran els desplaçaments diaris i perjudicaran clarament al negoci local.

Més informació
Balears lidera l'ocupació hotelera
Torna després de dos anys la setmana de les terrasses dels hotels de Barcelona
La Generalitat subhasta els últims hotels del llegat Anyó
Avui et destaquem
El més llegit