La Generalitat subhasta els últims hotels del llegat Anyó

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha mostrat interès per l’antic hotel Mediterráneo amb la intenció de transformar-lo en habitatge social

Detall de la façana de l'antic hotel Mediterráneo de Sant Feliu de Guíxols | ACN Detall de la façana de l'antic hotel Mediterráneo de Sant Feliu de Guíxols | ACN

El Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat ha tret a subhasta pública els antics hotels Mediterráneo i Rex II de Sant Feliu de Guíxols, que formaven part del llegat dels germans Anyó, uns rics propietaris que van morir fa més de vint anys sense deixar testament.

Aquests dos hotels s’han inclòs en una de les periòdiques subhastes que convoca la Generalitat de béns immobles intestats. En últim terme, si no hi ha testament ni hereus que reclamin el llegat, les propietats passen a l’administració pública.

Es tracta de les últimes propietats dels germans Anyó, que van morir fa vint anys sense deixar testament

La major part del llegat immobiliari dels germans Anyó es va subhastar amb anterioritat. Fins i tot, aquests dos hotels van sortir a concurs, però no es van presentar propostes pel preus de sortida. Els dos immobles estan en mal estat de conservació pel temps que han estat sense activitat.

L’antic hotel Mediterráneo va sortir a subhasta el 2014 per un preu de sortida de 477.000 euros. En aquest segon intent, la Generalitat l’ha rebaixat fins els 384.900 euros, segons informacions de Diari de Girona. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha mostrat repetidament interès per aquest immoble. Planeja transformar-lo en habitatge social.

Respecte el Rex II, es va subhastar el 2017 per poc més de mig milió d’euros. El preu de sortida s’ha rebaixat ara fins a 4888.800 euros.

Més informació
Casa Cacao, l'hotel ‘boutique’ dels germans Roca a Girona
Wittmore Hotel reneix com a saló cultural del segle XXI
Obre el primer hotel japonès de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit