HP rehabilita la Masia de Can Graells i crea un centre d'innovació i disseny

Sota el nom de La Masia, HP Experience Design Center, aquest espai és per idear, dissenyar, desenvolupar i mostrar noves solucions digitals que milloraran l'experiència dels seus usuaris

Imatge de la Masia de Can Graells | Cedida Imatge de la Masia de Can Graells | Cedida

HP ha inaugurat un nou centre d'innovació i disseny en rehabilitar la Masia de Can Graells. Sota el nom La Masia, HP Experience Design Center, aquest espai, que està situat dins de les instal·lacions d'HP, acull un nou centre per a 80 professionals per a idear, dissenyar, desenvolupar i mostrar noves solucions digitals que milloraran l'experiència dels seus usuaris.

Aquest centre se situa dins del recinte conegut com La Masia de Can Graells, una finca d'explotació agrícola del terme de Sant Cugat datada del segle XIV i que, des del 1990, amb l'obertura del Centre Internacional d'HP, forma part de les seves instal·lacions. Per acollir aquest nou centre d'innovació i disseny, l'empresa ha realitzat una reforma exterior i interior, el cost de la qual no s'ha volgut desvetllar. L'oficina roman com un centre de col·laboració i de comunitat, en el qual es poden trobar espais de treball àgils i dinàmics, així com la presència de l'última tecnologia desenvolupada per HP per a dur a terme les diferents idees i innovacions.

Durant l'acte de presentació, Ramon Pastor, director general del Centre Internacional d'HP de Barcelona, ha explicat que aquest nou espai vol acollir fins a 80 professionals d'arreu del món: "Estem molt emocionats amb la inauguració de La Masia, un espai icònic que es posiciona com un hub líder en l'àmbit mundial i que espera atreure el millor talent. A més, la revitalització d'un espai icònic com aquest facilita la connexió entre el nostre passat i la tecnologia més capdavantera desenvolupada per HP, i permet que el nostre centre continuï creixent i consolidant-se com un referent, tant nacional com internacional".

Inés Bermejo, directora general d'HP Iberia, Ramon Pastor, director general del Centre Internacional d'HP de Sant Cugat, el conseller Roger Torrent i l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, d'esquerra a dreta. FOTO: Cedida

Inés Bermejo (HP Iberia), Ramon Pastor (Centre Internacional d'HP de Sant Cugat), el conseller Roger Torrent i l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès | Cedida


L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès (Junts), també ha celebrat que modernitat i tradició s'hagin reunit en aquest nou centre: "HP és una empresa referent de la ciutat en la innovació, tecnologia i digitalització i obre un nou espai, creant 80 nou llocs de treball en un entorn privilegiat que contrasta amb la història d'una masia del s. XIV". El batlle a més ha assenyalat la importància de donar suport institucional a les empreses: "Sant Cugat té un teixit empresarial molt important, amb més de 3.000 empreses, i per tant si HP avança, la ciutat ho fa amb ells. Així que des de l'Ajuntament hem de ser un aliat per les empreses, ja que aporten talent. D'altra banda, estem molt agraïts amb HP, ja que no només té la seu social a Sant Cugat, sinó que col·labora sempre amb la comunitat".

Finalment, durant la inauguració, també ha estat present Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, el qual ha valorat la capacitat d'HP d'agrupar talent arrelant-se en el municipi: "El terme masia remet, per una banda, al vincle amb el territori, al paisatge i a la trajectòria familiar. En l'àmbit esportiu, però, remet al talent i el futur. Aquestes dues idees es donen cita en aquest nou projecte, en el qual s'agrupa el talent, creant futur i solucions innovadores, consolidant l'arrelament d'HP amb Sant Cugat i amb Catalunya".

Més informació
El lloguer a Sant Cugat es dispara un 60% en 10 anys
HP, 35 anys a Catalunya: de petita fàbrica a líder mundial de la impressió en 3D
LaFACT estrena seu a Sant Cugat del Vallès
Avui et destaquem
El més llegit