Neix Hub b30 per apropar la tecnologia de la UAB a les empreses

Creen una plataforma per facilitar l'accés del coneixement científic a les companyies al voltant de la B-30

Pla general de l'acte de presentació de la plataforma Hub b30 que s'ha dut a terme a la UAB | ACN
Pla general de l'acte de presentació de la plataforma Hub b30 que s'ha dut a terme a la UAB | ACN

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Parc de Recerca UAB, el centre tecnològic Eurecat i l'Associació Àmbit B30 han creat el Hub b30 per fomentar la innovació de les petites i mitjanes empreses d'aquest territori. Es tracta d'una plataforma que pretén detectar els reptes i necessitats del teixit empresarial per millorar la seva competitivitat, i oferir solucions a través de la col·laboració i la interacció. La iniciativa permetrà als participants accedir a equipaments i infraestructures d'alt nivell i treballar amb personal científic amb una elevada formació. En aquest sentit plantejarà projectes a mida que ajudaran les companyies a ser més innovadores i competitives.

El nou projecte s'ha donat a conèixer a la sala d'actes del Rectorat de la UAB. i s'ha creat amb la voluntat que esdevingui una eina de cohesió de les entitats del territori per incrementar la competitivitat de les empreses.

"La Universitat té el compromís de transferir el coneixement que genera i, per tant, és necessari un diàleg amb la societat a través de la creació d'estructures de cooperació́ amb el teixit empresarial, social i institucions públiques", ha destacat Javier Lafuente, vicerector d'Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de Recerca UAB.

Segons Josep Monràs, president de l'Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès aquest projecte "és fruit del treball conjunt i del compromís d'institucions i organitzacions presents a la zona de la B-30 per situar aquest territori com al referent al sud d'Europa en l'àmbit de la manufactura avançada, fomentant la creació d'eines que ajudin a impulsar i facilitar la generació d’activitat econòmica i d'ocupació i, en definitiva, millorin la vida de les persones".

En el seu torn, Xavier López, director general corporatiu i d’operacions d'Eurecat, ha assenyalat que "cada vegada són més les empreses que tenen clar que innovar és fonamental per mantenir la seva posició o per ampliar les seves perspectives de negoci".

En aquest sentit ha assenyalat que l'aliança entre Eurecat, la UAB i l'Associació Àmbit B30, a través del Hub b30, "permetrà oferir a les empreses el coneixement i les tecnologies més innovadores i disruptives".

En aquest context, una de les primeres activitats que desenvoluparà el nou Hub b30 serà l'organització de diferents trobades sobre innovacions i tendències en àmbits específics. Aquestes jornades, anomenades Brunchs d'Innovació, estaran centrades en casos concrets d'aplicació d'una tecnologia o innovació disruptiva en un sector o mercat determinat. S'abordaran exemples d'innovacions relacionades, per exemple, amb la seguretat, la salut, l'eficiència, la sostenibilitat, la mobilitat o la comunicació.

Avui et destaquem
Comentaris